Modernizarea drumului național care leagă municipiile Fălticeni și Suceava va începe în viitorul apropiatActualitate

Modernizarea drumului național care leagă municipiile Fălticeni și Suceava va începe în viitorul apropiat

       Accesări: 90

Unul dintre cele mai intens circulate drumuri din județ urmează să fie modernizat. Șoseaua care leagă municipiile Fălticeni și Suceava va primi un nou covor asfaltic după mai bine de 15 ani în care nu s-a făcut mai nimic. Lucrurile se vor schimba în perioada următoare când este plănuită deschiderea șantierului de lucrări.

Pentru început va fi turnat asfalt doar pe 40% din lungimea tronsonului care măsoară 25 de kilometri.

Mai precis, doar 10 kilometri vor fi modernizați. Procedurile de lucrări vor fi semnate la sfârșitul acestei luni, iar după acest pas urmează să înceapă asfaltarea.

„Demersurile insistente pe care le-am făcut de multe ori a fost să modernizăm și această porțiune Suceava – Fălticeni care arată jalnic.”, a declarat Gheorghe Flutur pentru Cronica de Fălticeni. „Azi-dimineață am vorbit din nou la Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și mi s-a spus că la sfârșitul acestei săptămâni se semnează procedurile pentru 10 kilometri de asfalt. Deocamdată pentru atât există resurse.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cei 10 kilometri de drum vor fi asfaltați dinspre Suceava spre Fălticeni, ceea ce înseamnă că în prima etapă lucrările de modernizare se vor opri pe raza localității Cumpărătura.

Președintele Consiliului Județean Suceava mai spune că a solicitat de la început modernizarea întregului tronson de 25 de kilometri.

A doua etapă, asfaltarea sectorului dintre Cumpărătura și Fălticeni, ar urma să se încheie în toamna acestui an. Flutur a dat asigurări că drumul nu va rămâne asfaltat doar pe jumătate.

„Eu am pus accent pe asfaltarea drumului în totalitate. Din punctul meu de vedere este foarte important că lucrările vor începe în perioada următoare.”, ne-a declarat șeful administrației județene. „Aceasta este porțiunea prioritară pentru modernizare. Asta am și cerut, să se urgenteze începerea lucrărilor. Am semnalat de mai multe ori starea în care se află porțiunea drumului european de la Suceava la Fălticeni, iar acum am primit asigurări de la CNAIR că vor începe lucrările de modernizare. Drumul național dintre Fălticeni și Suceava numai a drum național nu arată.”

Întrebat de jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni dacă se va moderniza și sectorul de drum dintre Fălticeni – Vadu Moldovei și Oniceni, președintele Gheorghe Flutur susține că tronsonul amintit, de aproximativ 25 de kilometri, trebuie modernizat cât mai curând și că discuții în acest sens s-au purtat deja cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lucrările vor putea începe numai după ce porțiunea dintre Suceava și Fălticeni va fi finalizată. Acestea ar putea începe în primăvară anului viitor sau în toamna acestui an.

CNAIR nu are deocamdată disponibile fondurile necesare pentru asfaltarea mai multor sectoare de drum de pe DN 2 (E85). Lucările vor fi etapizate în funcție de alocările financiare.

ȘTIRI