Mobilizare cu final fericit pentru căutarea unui minor dispărut peste 12 oreRural

Mobilizare cu final fericit pentru căutarea unui minor dispărut peste 12 ore

       Accesări: 786

Timp de peste 12 ore poliţiştii suceveni au desfăşurat cea mai amplă acţiune din acest an pentru localizarea şi găsirea unui minor de doar 4 ani care a dispărut de la domiciliu.

Peste 120 de persoane (jandarmi, lucrători ISU, poliţişti de frontieră şi voluntari) sub coordonarea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au desfăşurat activităţi de căutare, folosind toată tehnica din dotare, inclusiv camere de termoviziune şi câini special antrenaţi pentru căutarea de persoane.

Din fericire, copilul a fost găsit la timp, nevătămat şi după evaluarea medicală va fi reîncredinţat familiei.

Minorul se afla la bunica lui, în Stroiești. Joi, în jurul orei 16.00, a ieșit în fața porții, unde se aflau mai mulți copii, pentru a se juca. În timp ce se juca cu un cățel s-a îndepărtat și nu a mai fost găsit. Iniţial, familia a efectuat căutări pe cont propriu sesizând poliţia la circa 4 ore după constatarea dispariţiei.

La nivelul IPJ Suceava a fost activat centrul de monitorizare, la fața locului fiind constituit un punct de comandă care a coordonat activitățile de căutare și investigare.

Căutările s-au derulat în perimetrul unde minorul a fost văzut cu puțin timp înainte de dispariție, respectiv pe câmpul din apropiere și terenurile agricole.

În paralel au fost continuate activitățile de investigare în rândul familiei, al vecinilor, al prietenilor, la unitățile spitalicești de pe raza județului și la Centrul de Primire Urgență Minori Suceava.

De asemenea, poliţiştii au informat cetățenii, în special pe cei care locuiesc în zone izolate (stâni, exploatări forestiere) cu privire la eveniment și la semnalmentele copilului dispărut.

În această dimineaţă, în jurul orei 08.30, minorul a fost găsit la o stână aflată la circa 8 km de zona în care copilul fusese văzut ultima dată.

O echipă operativă formată din polițiști s-a deplasat de urgență în respectiva zonă, greu accesibilă, unde l-a identificat pe minor și l-a transportat spre ambulanța sosită în zonă. S-a acordat primul ajutor, starea copilului fiind stabilă, după care a fost internat în Secția Unitate Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. Situația medicală a minorului este bună, nu prezintă urme de violență, fiind constatată doar o ușoară deshidratare.

Cu privire la situația minorului a fost informată D.G.A.S.P.C. Suceava în vederea monitorizării situației de risc victimal și pentru a analiza dacă se impun eventuale măsuri de protecție. De asemenea, a fost informată și autoritatea tutelară din cadrul Primăriei Stroiești.

Totodată au fost informați membrii familiei despre identificarea minorului și măsurile ulterioare dispuse.

Nu au rezultat suspiciuni că minorul ar fi fost victima vreunei infracțiuni.

ȘTIRI