Minoră din Preutești accidentată în Fălticeni pe trecerea de pietoni din zona blocului Casa CărțiiLocal

Minoră din Preutești accidentată în Fălticeni pe trecerea de pietoni din zona blocului Casa Cărții

       Accesări: 3335

Lovită chiar pe zebră! În această dimineață. un tânăr în vârstă de 18 ani din comuna Vadu Moldovei, a accidentat cu mașina personală o minoră care traversa strada în zona blocului Casa Cărții. Incidentul s-a produs la ora 7:40 pe șoseaua pentru trafic greu.

Potrivit informațiilor oferite de IPJ Suceava, șoferul, care conducea un autoturismul marca Volkswagen Polo, pe strada Dogari, din direcția Republicii către 2 Grăniceri, a surprins-o și a accidentat-o pe o elevă, în vârstă de 11 ani, din comuna Preutești.

Polițiștii spun că fata s-a angajat în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni, semnalizată și marcată în mod corespunzător, de pe partea dreaptă a drumului spre stânga (având în vedere direcția de mers a autoturismului).

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorei.

Ea a fost transportată cu o ambulanță SAJ Fălticeni la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul „contuzie minoră picior stâng”. Medicii au decis că pacienta nu are nevoie de internare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face  conducătorul auto care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversarea străzii pe trecere pentru pietoni. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, precizează IPJ Suceava.

Din păcate, trecerile de pietoni din Fălticeni nu sunt întotdeauna atât de sigure pe cât ar trebui să fie.

Asta pentru că mașinile sunt parcate foarte aproape de zonele de traversare, obturând vizibilitatea conducătorilor auto, chiar și în situația în care aceștia conduc cu prudență.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI