Minoră din Fălticeni lovită de mașina unui ieșean pe DN 2. Accidentul s-a petrecut  în Vadu MoldoveiRural

Minoră din Fălticeni lovită de mașina unui ieșean pe DN 2. Accidentul s-a petrecut în Vadu Moldovei

       Accesări: 960

O clipă de neatenție se putea încheia cu o încă o tragedie pe drumurile din zona Fălticeni.

Dimineața zilei de miercuri, 10 aprilie, a început cu un eveniment rutier pe Drumul Național 2, în comuna Vadu Moldovei.

După cum ne-a informat Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, la ora 07.35, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din județul Iași, a surprins și accidentat o minoră, în vârstă de 9 ani, din municipiul Fălticeni.

Potrivit polițiștilor, fata nu era supravegheată atunci când s-a angajat în traversarea drumului în fugă, prin loc nepermis, fără să se asigure.

Conducătorul  auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, la spital, bărbatului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Alte trei persoane au fost rănite în cursul zilei de miercuri, în accidentele rutiere care s-au produs în județul Suceava. În trei situații mediatizate de polițiști, vina le-a aparținut conducătorilor auto: depășiri neregulamentare, neacordarea priorității pietonilor, nerespectarea semnificaţiei indicatorului ,,Cedează Trecerea”.    

Bărbat din Dolhasca prins băut la volan

Un bărbat din Dolhasca s-a ales în schimb cu dosar penal, după ce polițiștii l-au depistat băut la volanul unei mașini.

La ora 22.57, mașina condusă de bărbatul în cauzaă, în vârstă de 34 de ani, a fost oprită în trafic de o patrulă a  Poliției orașului Dolhasca, pe DJ 208 din localitate.

Pentru că emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

ȘTIRI