Minor din Râșca spitalizat după un conflict cu doi tineri. Este al doilea caz de la începutul anului în zona FălticeniRural

Minor din Râșca spitalizat după un conflict cu doi tineri. Este al doilea caz de la începutul anului în zona Fălticeni

       Accesări: 2491

Un nou caz de agresiune, în care a fost implicat un minor, s-a consumat în comuna Râșca, în prima parte a lunii ianuarie.

Agresiunea s-a produs în după-amiaza zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, pe terasa unui bar din centrul comunei Râșca.

Inițial, în jurul orei 15.31, un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Râșca, a anunțat Secția 1 de Poliție Rurală Vadu Moldovei, prin numărul de urgență 112, că a fost lovit de o persoană în timp ce se afla în centrul comunei de domiciliu.

Din verificări a rezultat faptul că, la data de mai sus, în jurul orei 15.10, bărbatul se afla pe terasa unui bar din centrul comunei Râșca, împreună cu un alt tânăr de 24 de ani, din municipiul Fălticeni și consumau băuturi alcoolice. La un moment dat între aceștia și un minor de 15 ani, localnic, s-a iscat un conflict spontan, iar minorul l-a lovit pe apelant cu pumnul în zona feței, distrugându-i  și ochelarii de vedere. În aceste condiții, cei doi tineri de 24 şi 26 de ani i-au aplicat minorului mai multe lovituri, a transmis comisarul Ionuț Epureanu, la solicitarea cotidianului Cronica de Fălticeni.

După incident, minorul a fost transportat la Spitalul municipal Fălticeni unde i-a fost stabilit ca și diagnostic ,,comă de gradul 1”, fiind transferat la Spitalul județean Suceava.

La Unitatea de Primiri Urgențe Suceava minorul a fost reevaluat medical stabilindu-se diagnosticul „traumatism cranio – cerebral prin agresiune”. Ulterior, evoluţia medicală a fost una pozitivă, minorul fiind în afara oricărui pericol.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovire sau alte violențe”, urmând a fi soluţionat procedural prin unitatea de parchet competentă, a precizat reprezentantul IPJ Suceava.

**

Un alt caz de agresiune asupra unui minor s-a produs în comuna Baia, în prima zi a anului 2018.

Agresorul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Baia, este cercetat pentru două infracțiuni grave: „lovire sau alte violențe” și „lipsire de libertate în mod ilegal”, comise asupra unui copil în vârstă de 14 ani.

ȘTIRI