Minor din Fălticeni cercetat pentru conducerea unui autoturism. Dosar penal și pentru bărbatul care i-a încredințat mașinaRural

Minor din Fălticeni cercetat pentru conducerea unui autoturism. Dosar penal și pentru bărbatul care i-a încredințat mașina

       Accesări: 2241

Două dosare penale au fost întocmite de polițiștii Secției 12 Rurală din Preutești, pentru infracțiuni la regimul rutier comise de un minor din Fălticeni și un bărbat din Baia.

Problemele cu legea, pentru cei doi, au început în seara zilei de sâmbătă, 23 februarie 2019.

În jurul orei 21.30, în timp ce acționau pe Drumul Comunal 1, din comuna Bunești, polițiștii au oprit pentru verificare un autoturism.

Potrivit Inspectoratului de Poliției Județean Suceava, polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Preutești au efectuat semnal regulamentar de oprire respectivului autoturism, însă conducătorul auto a oprit la circa 20 metri distanță.

Polițiștii au observat faptul că persoana aflată la volan a făcut schimb de locuri cu pasagerul din vehicul.

La volan se afla un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna Baia, iar ca pasager un minor, în vârstă de 17 ani, din municipiul Fălticeni.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în momentul opririi, vehiculul a fost condus de minorul în vârstă de 17 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Minorul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

Oamenii legii I-au întocmit dosar penal și bărbatului de 39 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”.

ȘTIRI