Minor din Dolhasca la volanul unei mașini în care proprietarul era pasager. Polițiștii au deschid două dosare penaleRural

Minor din Dolhasca la volanul unei mașini în care proprietarul era pasager. Polițiștii au deschid două dosare penale

       Accesări: 519

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.55, o patrulă din cadrul Poliției orașului Dolhasca, a oprit pentru control, pe DJ 208, autoturismul condus de un minor de 17 ani. În mașină se afla și proprietarul autoturismului, un localnic de 24 de ani, alături de un alt pasager.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. La testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,13 mg/l alcool pur în aer expirat.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, minorul a condus autoturismul pe drumul public din localitatea Dolhasca, după ce i-a fost încredințat de proprietar și care, cunoștea faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, miorul de 17 ani fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar  tânărul de 24 de ani pentru comiterea infracţiunii de „încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI