Accesări: 2468

În cursul zilei de vineri, 21 august 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un minor, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Acesta este cercetat pentru săvârşirea a trei infracțiuni de furt calificat, furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În perioada ianuarie 2019 – martie 2019, pe timpul nopţii, minorul a sustras din două autovehicule, parcate în municipiul Fălticeni, mai multe bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de 9300 lei.

De asemenea, pe data de 10 martie 2019, inculpatul minor a sustras un autoturism pe care l-a condus pe drumurile publice, până în localitatea Hîrtop şi înapoi, având o alcoolemie peste limita legală şi fără a deţine permis de conducere.

Tot el, în noaptea de 10/11 iulie 2020, a pătruns într-un apartament situat la parterul unui bloc din Fălticeni, prin escaladarea unui geam al locuinţei, de unde a sustras o sumă de bani, telefoane mobile şi bijuterii din aur valoarea totală a prejudiciului fiind de 7000 lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI