Minor cercetat pentru mai multe infracţiuni săvârşite în ultimii doi ani. Procurorii fălticeneni au luat măsura controlului judiciarLocal

Minor cercetat pentru mai multe infracţiuni săvârşite în ultimii doi ani. Procurorii fălticeneni au luat măsura controlului judiciar

       Accesări: 2455

În cursul zilei de vineri, 21 august 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un minor, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Acesta este cercetat pentru săvârşirea a trei infracțiuni de furt calificat, furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În perioada ianuarie 2019 – martie 2019, pe timpul nopţii, minorul a sustras din două autovehicule, parcate în municipiul Fălticeni, mai multe bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de 9300 lei.

De asemenea, pe data de 10 martie 2019, inculpatul minor a sustras un autoturism pe care l-a condus pe drumurile publice, până în localitatea Hîrtop şi înapoi, având o alcoolemie peste limita legală şi fără a deţine permis de conducere.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tot el, în noaptea de 10/11 iulie 2020, a pătruns într-un apartament situat la parterul unui bloc din Fălticeni, prin escaladarea unui geam al locuinţei, de unde a sustras o sumă de bani, telefoane mobile şi bijuterii din aur valoarea totală a prejudiciului fiind de 7000 lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI