Minor arestat preventiv la cererea procurorilor fălticeneni pentru furtul și conducerea unui autoturism fără permis de conducereLocal

Minor arestat preventiv la cererea procurorilor fălticeneni pentru furtul și conducerea unui autoturism fără permis de conducere

       Accesări: 1406

Un minor a fost trimis după gratii, pentru 30 de zile, în urma unei hotărâri a judecătorilor fălticeneni. Propunerea de arestare preventivă a fost formulată de procurorii Parcehtului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

În vârstă de 17 ani, minorul este cercetat în stare de arest pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Potrivit referatului procurorilor, în noaptea  de 2 spre 3 iulie 2018, minorul a pătruns fără drept în curtea locuinţei aparţinând unei persoane din comuna Râşca, satul Buda, de unde a sustras un autoturismul marca Audi A4. profitând de faptul că autovehiculul nu era asigurat, iar cheile se aflau în contact.

Deşi nu deținea permis de conducere, băiatul a condus autoturismul pe drumurile publice până în municipiul Fălticeni şi l-a abandonat pe strada Mihai Eminescu, în zona Spitalului Municipal Fălticeni. Mașina a fost găsită de polițiști, avariată.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI