Ministrul Turismului va vizita județul SuceavaActualitate

Ministrul Turismului va vizita județul Suceava

       Accesări: 278

Un alt membru al Guvernului vine în județ. După ce ministrul sănătății și-a făcut prezența în luna mai la Spitalul municipal Fălticeni, social-democrații suceveni l-au invitat și pe ministrul turismului să inspecteze un alt obiectiv important. Bogdan Trif va sosi vineri, 6 iulie, în prima vizită oficială efectuată în județul Suceava.

El va verifica stadiul în care se află pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, obiectiv finanțat integral de guvernul social-democrat, dar încă neterminat și recepționat.

Prezența ministrului turismului va prilejui discutarea aspectelor esențiale privind execuția celui de-al doilea tronson al obiectivului.

Purtătorul de cuvânt al organizației județene PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, subliniază că realizarea tronsonului doi al pârtiei a devenit posibilă prin adoptarea, în primăvara acestui an, a unui proiect legislativ inițiat de parlamentarii PSD, printre care și senatorul Ioan Stan, prin care se permite ocuparea unei suprafețe forestiere pentru obiective de utilitate publică.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

El mai precizează că „pentru evidențierea completă a adevărului trebuie menționat faptul că, deși acest obiectiv este extrem de important pentru dezvoltarea turistică a județului, colegii de partid ai primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc – deputații liberali suceveni – au votat împotriva acestui proiect periclitând construirea tronsonului menționat. Această atitudine demonstrează încă o dată că între afirmațiile liberalilor suceveni ce inundă presa locală și faptele lor există o diferență uriașa sfidând astfel grosolan datoria pe care o au față de proprii alegători”.

Ministrul Trif se va deplasa apoi la Sucevița unde, în după-amiaza aceleași zile, se va întâlni cu primarii localităților declarate stațiuni turistice de interes național și local. La întrunire vor participa și reprezentanți ai asociaților societăților ce prestează servicii turistice.

Cu această ocazie vor fi dezbătute modalitățile prin care guvernul social-democrat sprijină prioritar dezvoltarea turismului, fapt asumat de PSD în programul de guvernare, demonstrat și de un proiect legislativ adoptat în această săptămână, în Camera Deputaților, prin care se asigură creditarea, garantată de guvern, întreprinderilor mici și mijlocii,  pentru diverse proiecte inclusiv din sfera turistică.

Întâlnire va fi urmată de o conferință de presă susținută la Sucevița de ministrul turismului.

Deputatul Alexandru Rădulescu mai spune că acest eveniment se înscrie în șirul faptelor concrete ale parlamentarilor PSD suceveni și ale colegilor lor din Guvernul României destinate susținerii dezvoltării județului Suceava.

ȘTIRI