Ministrul Transporturilor și CNAIR confirmă: Proiectul centurii Fălticeniului intră luna aceasta la licitațieActualitate

Ministrul Transporturilor și CNAIR confirmă: Proiectul centurii Fălticeniului intră luna aceasta la licitație

       Accesări: 3356

Este oficial! Proiectul rutei ocolitoare a municipiului Fălticeni va fi scos la licitație. Documentația va fi transmisă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) luna aceasta, cel mai probabil între 15 și 31 iulie, după cum afirmă un reprezentant al CNAIR.

Anunțul a fost făcut astăzi, la Suceava, de Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, care a inspectat stadiul lucrărilor pe șantierul variantei de ocolire destinată traficului greu.

„Da, luna aceasta punem documentația pe SEAP.”, a declarat un reprezentant al Companiei Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. „Nu vă pot spune acum valoarea proiectului. Este prins în planul nostru de investiții.”

Răzvan Cuc a confirmat, de asemenea, că investiția are asigurată finanțarea necesară.

Proiectul șoselei de centură pentru municipiul Fălticeni a fost aprobat încă de la începutul anului 2009.

Motivele pentru care acesta a rămas „uitat” sau abandonat, timp de 10 ani, într-un sertar din Ministerul Transporturilor nu se cunosc.

Discuțiile privind proiectului variantei de ocolire au fost reluate în aprilie 2019, de primarul Cătălin Coman, deputatul Alexandru Rădulescu și ministrul Răzvan Cuc, în două rânduri de întruniri, la București și Suceava.

Documentația inițială prevedea construcția unei centuri cu patru benzi de circulație, pe ruta de la intersecția cu Fântâna Mare (zona Stibina), spre intersecția cu localitatea Baia, până la poarta Rădășenilor, pe traseul cunoscut de localnici ca „Drumul Miresei” și, de aici, până la podul de pe strada Sucevei.

Lungimea șoselei de centură a municipiului Fălticeni va fi de aproximativ șase kilometri.

La vremea respectivă, valoarea investiției era estimată la aproximativ 30 de milioane de euro.

ȘTIRI