Ministrul Sorina Pintea afirmă că noul spital din Fălticeni ar putea fi funcțional din luna septembrieSănătate

Ministrul Sorina Pintea afirmă că noul spital din Fălticeni ar putea fi funcțional din luna septembrie

       Accesări: 1983

Din toamnă vom avea un spital funcțional. Cel puțin asta declară Sorina Pintea, ministrul Sănătății, care este convinsă că unitatea medicală se va deschide peste aproximativ patru luni. Ea a fost prezentă astăzi în județul Suceava, alături de premierul Viorica Dăncilă și ministrul de finanțe Eugen Teodorovici.

Ministrul sănătății a ținut să dea o replică celor care în ultimele zile au lansat în spațiul public informații legate de lipsa finanțării la noul spital din Fălticeni.

Declarațiile au fost făcute la Frasin, în cadrul unei conferințe de presă.

„Revin în județul Suceava după ce anul trecut am avut o invitație din partea domnului președinte Ioan Stan, pentru a vedea stadiul lucrărilor, în primul rând la Spitalul Municipal Fălticeni.”, a declarat Ministrul Sănătății. „Cu surprindere am constatat că au apărut în spațiul public informații că în ultimii ani nu s-au alocat bani de la Ministerul Sănătății pentru finalizarea acestui spital, mai precis din 2015. Eu sunt aici să vă informez că Ministerul Sănătății va continua finanțarea spitalului din Fălticeni, după ce anul trecut, mă refer doar la perioada de când am preluat portofoliul sănătății, am alocat 13.500.000 de lei pentru finalizarea construcției.”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vizita noul spital din Fălticeni la finalizarea lucrărilor de construcție (mai 2018)

Ministerul Sănătății a alocat, într-o primă fază, 476.000 de lei, sumă reprezentând plățile restante pentru situații de lucrări finalizate pe anul trecut.

Spitalul din Fălticeni urmează să primească alte 35 de milioane de lei în viitorul apropiat, din care 25 de milioane pentru echipamente medicale.

„Săptămâna aceasta, după ce comisia de evaluare va analiza propunerile, Spitalul Fălticeni va fi finanțat cu 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de costrucții. Alți 25 de milioane de lei vor fi alocați pentru echipamente medicale.”, a explicat ministrul Sorina Pintea. „Anul acesta, spitalul se va deschide.”


Noul Spital Municipal Fălticeni
Noul Spital Municipal Fălticeni

Noul Spital Municipal Fălticeni

Noul Spital Municipal Fălticeni

Săptămâna trecută, senatorul Ion Stan anunța cu ocazia vizitei de lucru a Ministrului Culturii la Fălticeni, că unitatea medicală va primi de cel puțin 8 ori mai mulți bani decât tranșa anterioară.

Actualul ministrul al sănătății a ținut să-l contrazică pe fostul ministru Băniciou care, recent, a lansat în spațiul public afirmația că din anul 2015 nu s-au mai alocat bani pentru unitatea medicală din Fălticeni.

Sorina Pintea a mai spus că în septembrie, crede că va reveni la Fălticeni, pentru a deschide spitalul început în anul 1991.

În prezent, la noul spital se lucrează la construcția scărilor de evacuare la incendiu, proiect finanțat de Ministerul Sănătății cu 4,5 milioane de lei.

Scările sunt realizate după normele impuse de ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) și sunt calculate pentru un indice de cutremur specific zonei noastre.

Amplasamentul scării de evacuare la incendiu

ȘTIRI