Ministrul Sănătății vine să inspecteze lucrările finalizate recent la noul spital municipal din FălticeniActualitate

Ministrul Sănătății vine să inspecteze lucrările finalizate recent la noul spital municipal din Fălticeni

       Accesări: 26

Vine să vadă ce și cum s-a muncit. Un înalt funcționar de stat va fi prezent la Fălticeni pentru a evalua lucrările la cel mai important obiectiv din municipiu. Ministrul Sorina Pintea vine să inspecteze lucrările executate la noul spital, unul din puținele care se construiesc la ora actuală în România.

Vizita va avea loc joi, 24 mai. Ministrul Sănătății va participa în aceeași zi la conferința Zilele Medicale ale Sucevei.

Pentru noul spital din Fălticeni au fost alocați în ultimii cinci ani, de la ministerul de resort, peste 50 de milioane de lei pentru continuarea și finalizarea obiectivului de investiții. Potrivit proiectului actual, obiectivul trebuie finalizat până la 12 iunie 2019.

Lucrările la interiorul unității medicale s-au încheiat la sfârșitul lunii aprilie, iar parlamentarii suceveni i-au făcut o invitație Sorinei Pintea să viziteze spitalul. Scopul este unul singur: ministrul sănătăți trebuie să afle cum și cât de bine s-a lucrat aici.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În luna aprilie, ministrul Pintea aloca suma de 11 milioane de lei din bugetul Ministerul Sănătății.

Banii au fost destinați atât lucrărilor de execuție la interiorul clădirii cât și pentru achiziția de dotări nemedicale.

Suma reprezintă ultima tranșă destinată noului spital din Fălticeni, cea care practic încheie partea de finanțare pentru construcția unității medicale începute acum 27 de ani în urmă.

Ministerul Sănătății urmează să deconteze și plata noii aparaturi medicale ce va fi achiziționată înainte ca noul spital să fie inaugurat.

La noul spital au mai rămas de realizat lucrările de sistematizare exterioară și scările de urgență. Vechiul spital urmează să fie demolat, în locul acestuia va fi amenajat un spațiu de parcare.

Sorina Pintea este al treilea Ministru al Sănătății care vizitează șantierul noului spital. Inspecții și evaluări ale stadiului lucrărilor au mai făcut până acum miniștrii PSD, Nicolae Bănicioiu (august 2014) și Florian Bodog (mai 2017), ultimul fiind prezent la inaugurarea noii maternități de pe strada Ion Creangă.

În noiembrie 2010, un alt ministru, Cseke Attila (UDMR), venea la Fălticeni într-o vizită la actualul spital, vechi de 150 de ani, la momentul respectiv autoritățile ridicând problema deblocării situației create de factori birocratici.

ȘTIRI