Ministrul Sănătății va inaugura noua Maternitate din FălticeniActualitate

Ministrul Sănătății va inaugura noua Maternitate din Fălticeni

       Accesări: 886

Vineri se deschide cea mai modernă unitate spitalicească din Fălticeni dar și din județul Suceava. Inaugurarea noii maternității va fi făcută de reprezentații autorităților locale în prezența Ministrului Sănătății. Medicul Florian Bodog va lua parte mâine, 19 mai, alături de primarul Cătălin Coman și managerul Vlad Morariu, la deschiderea oficială.

Maternitatea va fi inaugurată la 12 luni de la începerea lucrărilor de amenajare.

Investițiile pentru modernizarea clădirii și spațiilor exterioare se ridică la aproximativ 2 milioane de lei. Fondurile au fost asigurate integral de la bugetul local.

Inaugurarea oficială va avea loc la ora 7.30. Florian Bodog este al doilea Ministru al Sănătății care va fi prezent la Fălticeni.

În urmă cu exact trei ani, pe 18 mai 2014, Ministrul Sănătății de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu, sosea pe șantierul noului spitalul municipal Falticeni pentru a vedea stadiul lucrărilor.

„Ministrul Sănătății va fi prezent mâine, 19 mai, la Fălticeni. După cum se știe deja va participa la deschiderea noii Maternități. Inaugurarea va avea loc la ora 7.30.”, ne-a declarat managerul Vlad Morariu. „Noi suntem pregătiți pentru vizita ministrului care va inaugura cea mai nouă unitate medicală din județul Suceava.”

Noua maternitate se mută în sediul unei foste școli de pe strada Ion Creangă, după ce clădirea și spațiile de la exterior au fost modernizate integral.

Aparatura, instrumentarul și mobilierul medical maternității sunt noi, achizițiile fiind realizate prin bugetul local.

Timp de mai bine de 50 de ani, maternitatea din Fălticeni a funcționat în clădirea fostului spital evreiesc, clădire retrocedată Fundației Caritatea din București.

Tot mâine, ministrul Florian Bodog va vizita șantierul noului spital pentru a vedea stadiul lucrărilor din proiect. În urmă cu numai o săptămână Ministerul Sănătății direcționa 7 milioane de lei în contul municipalității fălticenene, sumă alocată de la bugetul de stat, pentru continuarea activităților de pe șantierul spitalului.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI