Ministrul sănătăţii a făcut a doua vizită pe şantierul noului spital din FălticeniActualitate

Ministrul sănătăţii a făcut a doua vizită pe şantierul noului spital din Fălticeni

       Accesări: 73

Revine după trei luni la Fălticeni. După ce în luna mai făcea prima sa vizită, Nicolae Bănicioiu, actualul ministru al Sănătăţii, a făcut o nouă inspecție pe șantierul viitorului Spital Municipal. Acesta a evaluat stadiul lucrărilor la noua unitate medicală ce va avea 240 de paturi și va deservi peste 120.000 de persoane.Potrivit estimărilor făcute de medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal, execuția fazei de construcție va fi încheiată cel mai târziu în toamna anului 2015.

Ministrul Nicolae Bănicioiu s-a declarat mulțumit de stadiu lucrărilor, afirmând că până la sfârșitul anului curent se va aloca o nouă tranșă de bani.

”Am venit să vedem care este stadiul lucrărilor. Este a doua vizită pe care o fac anul și în urma solicitărilor pe care le-am avut, și de la Primărie și de la Consiliul Județean, de a aloca fonduri suplimentare. Am vrut să văd dacă ceea ce am discutat în luna mai s-a și întâmplat, să văd că lucrările progresează, constructorul se ține de cuvânt și sunt mulțumit. Vom mai aloca o sumă până la finele acestui an, dar după ce vom revedea calculele și dacă avem garanția că banii vor fi cheltuiți. Vom aloca banii probabil câteva milioane de lei cât de curând într-o viitoare ședință de guvern”, a declarat ministrul sănătății.

Sumele alocate anul acesta de Guvern pentru continuarea lucrărilor la Spitalul Municipal Fălticeni se ridică la 5 milioane de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Cătălin Coman a subliniat faptul că în cei doi ani din mandatul său, au fost alocați de la bugetul de stat 28 de milioane de lei pentru lucrările la noul spital. ”Constructorul nu se poate plânge că nu are bani. Acesta va fi un spital pe care-l vor invidia mulți nu din județ ci din regiunea de nord-est. Banii au fost cheltuiți integral și cu eficiență maximă”, a declarat șeful executivului fălticenean.

Potrivit acestuia, gradul de execuție a lucrărilor se apropie de 80% și că anul viitor investiția va fi finalizată.

La rândul său Nicolae Bănicioiu a spus că anul viitor se va aloca și restul fondurilor necesare pentru finalizarea investiției, pentru ca în toamna lui 2015 să poată asista la inaugurarea unității medicale.

Ministrul a fost însoţit pe şantier de demnitarii PSD Ioan Stan, Ovidiu Donțu și Eugen Uricec, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, și vicepreședintele Alexandru Rădulescu.

Nechifor a precizat importanța investiției la noul spital, atât pentru municipiul Fălticeni cât și pentru localitațile din zonă. ”Ceea ce e important e că anul economic se închide foarte bine și sper să aveți posibilitatea să ne ajutați în continuare. E un spital așteptat de serviciile căruia vor beneficia peste 100.000 de oameni din jurul Fălticeniului. E păcat să nu fie terminat pentru că e început în 1991 și atâția ani lucrările au fost înghețate și practic din 2012, de când s-a instalat guvernarea Ponta, s-au dat drumul la lucrări. Doar anul trecut pe final am primit 10 milioane de lei și cred că, cu această sumă, am putea să ne acoperim și anul acesta. Constructorul se mișcă bine, iar spitalul capătă contur”, a declarat Cătălin Nechifor.

Pentru finalizarea lucrărilor de construcție mai sunt necesari aproximativ 15 milioane de lei.

ȘTIRI