Ministrul Mediului va sosi vineri la FălticeniExclusiv

Ministrul Mediului va sosi vineri la Fălticeni

       Accesări: 1063

Vizită importantă în urbea de pe Șomuz al unui membru al Guvernului României. Ministrul Mediului va fi prezent vineri, 20 octombrie, la Fălticeni. În jurul amiezii, Grațiela Gavrilescu va fi așteptată de autoritățile locale pentru discuții pe teme de mediu.

Ministrul vine într-o vizită de lucru și se va întâlni cu primarul Cătălin Coman.

Edilul municipalității fălticenene susține că invitația pe care i-a făcut-o Grațielei Gavrilescu este motivată de găsirea unor soluții concrete și mai ales rezolvarea anumitor probleme.

„Îmi doresc să avem un mediu cât mai curat. Am considerat că este necesar ca doamna ministru să vină la fața locului să vadă care sunt problemele.”, ne-a declarat primarul Coman. „Mă bucur că a răspuns invitației mele. Este foarte important faptul că ministrul mediului vine la Fălticeni, singura localitate din județul Suceava unde se deplasează personal pentru a vedea pe viu cum se prezintă lucrurile.”

Programul include deplasări la groapa de gunoi deschisă temporar, dar și la cea care a fost închisă în urmă cu câțiva ani.
Grațiela Gavrilescu a fost invitată de primarul Coman pentru discuții punctuale și la sediul Primăriei.

Este posibil ca ministrul mediului și șeful administrației locale să viziteze împreună noua și moderna stație de epurare din Fălticeni, inaugurată în toamna anului 2015.

Ministrul mediului se va deplasa la Fălticeni, după ce vineri dimineață va fi prezent la Suceava împreună cu o delegație formată din secretarul de stat Eugen Uricec, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Viorel Toma, comisarul general adjunct Robert Szep, (Garda Națională de Mediu) directorul Direcției Biodiversitate, Adi Croitoru, și patru consilieri de ministru, care vor purta discuții cu autoritățile privind aspecte de mediu.

La întrunire vor participa prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Intercomunitară – ADI- Suceava, Agenției pentru Protecția Mediului, Comisariatului Gărzii de Mediu, Direcției de Sănătate Publică – DSP, de la Administrația Bazinală de Apă Siret – ABA, Sistemul de Gospodărire a Apelor- SGA, Romsilva, Garda Forestieră, și reprezentanții primăriilor din Suceava, Ilișești, Fălticeni, Rădăuți, Gura Humorului, Pojorîta și Moara.

În ultimii ani mai mulți înalți funcționari de stat au fost prezenți la Fălticeni.

Grațiela Gavrilescu este al cincilea ministru care va păși în municipiul de pe Șomuz.

Lista membrilor Guvernului invitați de administrația locală pentru discuții punctuale sau cu ocazia unor evenimente îi include pe Raed Arafat (Secretar de stat), Nicolae Bănicioiu (Ministrul Tineretului și Sportului), Robert Cazanciuc (Ministrul Justiției), din nou Nicolae Bănicioiu (Ministrul Sănătății), Ecaterina Andronescu (Ministrul Educației) și Florian Bodog (Ministrul Sănătății).

ȘTIRI