Ministrul Finanțelor prezent la întâlnirea Comitetului Executiv Județean al PSD SuceavaPolitică

Ministrul Finanțelor prezent la întâlnirea Comitetului Executiv Județean al PSD Suceava

La Dumbrăveni a avut loc, vineri, 4 mai 2018, întâlnirea Comitetului Executiv Județean al PSD Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al organizației, deputalul Alexandru Rădulescu, au participat parlamentarii sociali-democrați suceveni, membrii biroului permanent județean al PSD, primarii și președinții organizațiilor locale PSD. Din partea organizației centrale a PSD a participat, ca invitat, Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

În prima parte a întâlnirii s-au discutat aspecte organizatorice interne ale PSD Suceava. Președintele organizației județene, senatorul Ioan Stan a anunțat că deoarece  2019 și 2020 sunt ani cu activitate electorală intensă, alegerile pentru conducerile organizațiilor locale PSD se vor desfășura în luna mai 2018 încât conducerile acestor organizații, reconfirmate sau nou alese, să-și poată elabora strategiile care să le conducă la câștigarea confruntărilor electorale.

Senatorul Ioan Stan și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al  organizației județene a PSD și în această calitate a anunțat că își asumă și poziția pe primul loc de pe lista consilierilor județeni sociali-democrați și implicit candidatura pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Suceava.

Parlamentarii și primarii, au evidențiat managementul bun al organizației Județene realizat de senatorul Ioan Stan ca președinte interimar în perioada 2016-2018, management care a determinat creșterea importanței acestei organizației la nivel național, fapt demonstrat de o prezență largă a sucevenilor în Guvernul României, dar și de prezența în repetate rânduri a unor membri marcanți ai Guvernului și chiar a președintelui Liviu Dragnea în județul Suceava la activități ale organizației județene PSD.

Aceste reușite, precum și determinarea recunoscută sunt premise importante ca organizația județeană PSD să rămână principala forță politică a județului, dar și pentru câștigarea următoarelor confruntări electorale si în primul rând pentru recâștigarea conducerii Consiliului Județean, a precizat deputatul Alexandru Rădulescu.

Ministrul Eugen Teodorovici a răspuns întrebărilor puse de primarii prezenți. Acesta i-a încredințat pe primari că va găsi soluții concrete și imediate pentru rezolvarea problemelor primăriilor care se află sub amenințarea blocării conturilor din cauza neplății ratelor la împrumutul pentru proiectul Utilități si mediu la standarde europene in jud Suceava.

De asemenea, ministrul Teodorovici i-a anunțat pe cei prezenți că pană la sfârșitul acestei sesiuni vor fi adoptate două legi extrem de importante pentru edili: legea achizițiilor publice și legea parteneriatului public- privat.

O altă veste importantă pentru administrațiile locale a fost aceea că, în urma rectificării bugetare ce va avea loc în luna iulie, primăriile care au primit de la Ministerul Finanțelor Publice sume sub nivelul bugetului anului 2017 vor primi restul banilor până la nivelul anului trecut, iar pentru anul viitor legea bugetului va suferi unele modificări încât să nu existe nicio unitate administrativ teritorială defavorizată.

Eugen Teodorovici a afirmat a avut o discuție cu Ministrul Transporturilor,  Lucian Șova, care l-a încredințat că va oferi resursele financiare necesare pentru realizarea în acest an a șoselei de centură a municipiului Suceava a reabilitării drumurilor naționale DN 18 si DN 17 A.

Ministrul Finanțelor a preluat și alte sugestii ale primarilor prezenți și i-a încredințat că aceste sugestii pertinente își vor găsi finalitatea în proiecte legislative susținute de ministerul pe care îl conduce.

Considerăm din nou că în urma acestei întâlniri parlamentarii sociali -democrați suceveni și reprezentanții guvernului social-democrat au venit cu măsuri concrete în rezolvarea problemelor din jud. Suceava, spre deosebire de colegii lor, parlamentari liberali suceveni, care se rezumă la interpelări nefondate și comunicate de presă  ce urmăresc doar promovarea propriei imagini”, ne-a informat deputatul Alexandru Rădulescu, purtătorul de cuvânt al organizației județene PSD

Facebook Comments

ȘTIRI