Ministrul Educației îi va premia pe profesorii Marcel Porof și Petru Crăciun pentru performanțele elevilor olimpiciEducație

Ministrul Educației îi va premia pe profesorii Marcel Porof și Petru Crăciun pentru performanțele elevilor olimpici

       Accesări: 1274

Au merite deosebite și sunt recompensați pe măsură. Doi reprezentați de marcă ai învățământului preuniversitar fălticenean vor fi premiați de către Ministrul Educației pentru rezultatele obținute de elevii pe care i-au pregătit pentru competițiile internaționale. Profesorul doctor Petru Crăciun (Colegiul „Vasile Lovinescu”) și profesorul doctor Marcel Porof (Colegiul Național „Nicu Gane”) se numără printre cei peste 200 de dascăli îndrumători ai performerilor olimpici de la noi din țară.

Festivitatea de premiere va avea loc mâine, 28 noiembrie, la Palatul Național al Elevilor din București.

Petru Crăciun va primi suma de 5.950 lei pentru medalia de bronz obținută de elevul David Turtureanu (Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava) la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Marcel Porof va fi recompensat cu 2.945 lei pentru medalia de bronz adjudecată de eleva Ana Maria Cotun (Colegiul Național „Nicu Gane”) la Olimpiada Balcanică de Geografie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alți patru profesori din județul Suceava urmează să primească premii în bani de la Ministerul Educației.

În cadrul festivității vor fi recompensați 202 elevi câștigători la olimpiadele internaționale sau regionale pe discipline (juniori și seniori) și 215 profesori care i-au pregătit, precum și cele 100 de școli din care provin laureații.

ȘTIRI