Ministrul Culturii vine la Fălticeni. Daniel Breaz va vizita obiectivele culturale și  noile proiecte de investițiiExclusiv

Ministrul Culturii vine la Fălticeni. Daniel Breaz va vizita obiectivele culturale și noile proiecte de investiții

       Accesări: 555

Un membru al Guvernului va sosi în Orașul Muzeelor. Sâmbătă, 11 mai, la invitația primarului Cătălin Coman și a parlamentarilor social-democrați Ioan Stan și Alexandru Rădulescu, ministrul Culturii vine la Fălticeni într-o vizită de lucru. Daniel Breaz va vizita la obiectivele culturale de marcă din municipiului nostru.

Breaz își va începe vizita la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, un reper pentru Fălticeni, pe care autoritățile locale și conducerea instituției doresc să-l ridice la rangul de muzeul de importanță națională.

Un document în această privință a fost depus la Ministerul Culturii, încă de anul trecut, procedurile de evaluare fiind complexe și foarte riguroase.

Noua titulatură va permite muzeului de Artă „Ion Irimescu” să intre în circuitul național și internațional în ceea ce înseamnă patrimoniul cultural.

Muzeul de Artă „Ion Irimescu”
Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”

Ministrul Culturii va vizita, apoi, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, clădire renovată la interior și reabilitată la exterior în vara anului trecut, cu fonduri de la bugetul local.

Pe agenda ministrului Daniel Breaz mai figurează două obiective.

„Vizita domnului ministru Daniel Breaz ne onorează.”, afirmă primarul Coman. „L-am invitat personal de Ministrul Culturii pentru a vedea nu doar moștenirea culturală cu care ne mândrim, ci și proiectele noastre pentru obiectivele propuse pentru reabilitare și modernizare. Prezența domniei sale arată, din nou, interesul Guvernului României față de investițiile importante la nivel local, din fiecare domeniu de activitate.”

Primar Cătălin Coman

Vizita de lucru de mâine va include două opriri la Biblioteca Municipală, care va fi reabilitată și modernizată pentru redeschiderea emblematicului Muzeu al Fălticenilor.

Biblioteca Municipală Fălticeni

Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri guvernamentale, în valoare de 2,7 milioane de lei.

Dan Breaz va vizita și Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” care figurează într-un proiect integrat de modernizare, împreună cu corpul B al Muzeului de Artă „Ion Irimescu” și Parcul Prefecturii, cifrat la 4,4 milioane de lei. Banii provin din fonduri europene, proiectul fiind depus la ADR Nord-Est.

Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”

Scopul vizitei este de a evalua și a vedea personal investițiile pe care Primăria Fălticeni și le propune pentru dezvoltare culturală durabilă în acest domeniu.

Ministrul Culturii va avea și o ședință informală la Centrul Cultural G.V. Birlic pe tema proiectelor de investiții finanțate sau sprijinite de minister în perioada 2019-2020.

ȘTIRI