Ministrul Agriculturii i-a acordat fălticeneanului Pavel Onea premiul ”Fermierul Anului 2015”Actualitate

Ministrul Agriculturii i-a acordat fălticeneanului Pavel Onea premiul ”Fermierul Anului 2015”

       Accesări: 324

Munca și succesul sunt premiate. În urma unei analize efectuate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale patru
întreprinzători români au avut anul acesta rezultate deosebite în domeniu. Printre cei care s-au remarcat la nivel național se află și un fălticenean.

Pe baza indicatorilor de activitate înregistrați în ultimele 12 luni, ministrul Daniel Constantin i-a acordat omului de afaceri și inginerului agronom Pavel Onea titlul de ”Fermierul Anului 2015”.

Înmânarea distincției s-a făcut luna trecută, într-un cadru festiv, cu ocazia Târgului Internațional Indagra de la București.

Performanțele obținute în sectorul horticol l-au propulsat pe fălticeneanul de 45 de ani pe primul loc în clasamentul întocmit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și din care au făcut parte producători din județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Craiova, Dâmbovița, Gorj, Iași, Mureș, Neamț, Oradea, Suceava și Vaslui.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu o experiență bogată în pomicultură, câștigătorul titlului ”Fermierul Anului 2015” afirmă că acesta este cea mai importantă distincție obținută până acum. Inginerul susține că aceasta vine ca o recompensă după 17 ani de muncă.

”Acest premiu mă onorează pe deplin. Este un titlu care ne motivează să continuăm ceea ce facem de atâți ani în pomicultură”, ne-a declarat Pavel Onea. ”Eu o consider că premiul ”Fermierul Anului 2015” este o realizare importantă pe plan profesional. Reprezintă o recunoaștere a muncii și eforturilor noastre din acest an”.

Câteva criterii, precum nivelul investițiilor, calitatea și volumului producției, cât și performanțele economice, au stat la baza evaluării efectuate de specialiștii Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Împreună cu cei doi frați ai săi, Pavel Onea gestionează 50 de hectare de livezi plantate cu meri, cea mai mare suprafață pomicolă de care dispune un producător de mere din zona Fălticeni. Ei mai dețin și o linie tehnologică pentru fabricarea sucului de mere, cu o producție anuală de 25.000 de litri, și marca Saft sub care comercializează produsul obținut prin presare la rece.

Pavel Onea, câștigător la secțiunea ”Horticultură”, nu este singurul sucevean premiat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Alte două titluri ”Fermierul Anului 2015”, acordate la secțiunile ”Zootehnie” și ”Culturi mari”, au ajuns în județul Suceava.

ȘTIRI