Ministerul Sănătății extinde prelevarea testelor de sanitație în spitaleNațional

Ministerul Sănătății extinde prelevarea testelor de sanitație în spitale

       Accesări: 175

Ministerul Sănătăţii, pe baza analizei situaţiei existente, a elaborat un plan de măsuri şi a decis ca primă etapă în acest sens extinderea în regim de urgenţă a prelevării testelor de sanitaţie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul unităţilor sanitare cu patruri.

Acţiunea se va derula prin controale încrucişate în unităţile sanitare în care au fost depistate neconformităţi cu prilejul acţiunilor de control anterioare.

Între cele 50 de spitale cu neconformități aflate pe lista Ministerului Sănătății se regăsesc și 5 unități medicale din județul Suceava, inclusiv Spitalul Municipal Fălticeni.

Rezultatele complete vor fi făcute publice şi transmise tuturor factorilor de  decizie împreună cu propunerile de măsuri care se impun.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Măsurile sunt parte a Planului Naţional de Control al Infecţiilor Nosocomiale demarat de Ministerul Sănătăţii care îşi propune totodată o serie măsuri legislative în materie, un plan adecvat de investiţii şi instruirea personalului implicat in activitatea de prevenire, supraveghere, diagnostic si control al infectiilor nosocomiale.

ȘTIRI