Ministerul Sănătății alocă fonduri spitalelor din județul Suceava. Noul spital din Fălticeni dispune de cea mai mare sumă pentru investițiiActualitate

Ministerul Sănătății alocă fonduri spitalelor din județul Suceava. Noul spital din Fălticeni dispune de cea mai mare sumă pentru investiții

       Accesări: 1506

Sistemul sanitar din România are nevoie de investiții importante. Ministerul Sănătății alocă în luna iulie noi fonduri pentru achiziția de aparatură și tehnică medicală modernă pentru mai multe unități spitalicești din țară. În județul Suceava cinci spitale au primit bani pentru dotări.

Alocarea, prin transfer de la bugetul de stat, se ridică la aproximativ 6 milioane de lei.

Cea mai mare sumă a primit Spitalul Municipal din Rădăuți, cifrată la 2.099.000 lei.

Ministerul Sănătății a virat în contul Spitalului din Vatra Dornei suma de 1.688.000 lei, în timp ce Spitalul Județean de Urgență Suceava are o alocare bugetară de 1.661.000 lei.

Spitalul Orășenesc Gura Humorului și Spitalul de Boli Cronice Siret au primit fiecare câte 235.000 lei.

Până în prezent, Spitalul Municipal Fălticeni dispune cea mai mare alocare de fonduri din județ, ce depășește 10 milioane de lei.

Pe lângă cheltuielile de natura investițiilor pentru aparatură și echipamente medicale, finanțate cu 470.000 lei, unității medicale fălticenene i-au fost alocate fonduri de 9.600.000 lei pentru investiții, din care suma de 1.010.000 lei a fost deja finanțată.

Ministru Sorina Pintea a promis în primăvara că va aloca toți banii necesari pentru finalizarea tuturor investițiilor propuse.

Noul spital din Fălticeni mai are nevoie de 25 milioane de lei pentru achiziția de aparatură modernă.

Unitatea este prevăzută să fie inaugurată în toamna acestui an, după cum au anunțat reprezentanții ministerului și așa cum își dorește și conducerea spitalului.

ȘTIRI