Ministerul Sănătății alocă alte 8 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la noul spital municipal din FălticeniActualitate

Ministerul Sănătății alocă alte 8 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la noul spital municipal din Fălticeni

       Accesări: 90

Continuă alocările de fonduri pentru noul spital municipal. Ministerul Sănătății a furnizat astăzi încă o tranșă de bani pentru continuarea lucrărilor la viitoarea unitate medicală din Fălticeni. Potrivit managerului Vlad Morariu, astăzi au fost virate 8 milioane de lei, sumă care urmează să intre săptămâna viitoare în contul administrației locale.

În urmă cu doar trei luni, Ministerul Sănătății aloca 7 milioane de lei pentru reluarea activităților de construcție și amenajare, după o pauză de 14 luni în care pe șantierul noul spital a bătut vântul din lipsă de fonduri.

Suma ar urma să acopere necesarul pentru execuția unor lucrări care vor fi efectuate în următoarele luni la interiorul clădirii.

Medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, susține că cele 15 milioane primite anul acesta vor ajuta ca firma de construcții să avanseze spre finalizarea proiectului noului spital.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Vreau să informăm fălticenenii că am primit de la minster o nouă tranșă de bani. Din fericire este chiar mai mare decât cea de data trecută.”, ne-a declarat medicul Morariu. „Au fost virați la Ministerul Sănătății alte 8 milioane de lei. Asta demonstrează faptul că se dorește finalizarea lucrărilor la noul spital.”

Managerul Vlad Morariu afirmă că pe șantier se lucrează zilnic încă din primăvară, iar pe anumite tronsoane ale clădirii se finalizează anumite lucrări, în special cele pe parte de instalație.

La rândul său, primarul Cătălin Coman a afirmat că alocarea noii tranșe de 8 milioane de lei arată că Ministerul Sănătății acordă prioritate proiectului noului spital din Fălticeni.

„Eforturile și insistențele noastre dau roade. Iată că am primit încă o sumă importantă de bani cu care ne vom apropia de mult așteptata finalizare a acestui obiectiv. Cele 8 milioane de lei reprezintă garanția că Ministerul Sănătății acordă prioritate acestui proiect imporant pentru Fălticeni și fălticeneni.”,ne-a declarat primarul Coman. „Va mai fi nevoie de bani, iar noi vom continua demersurile la București. Îmi doresc foarte mult să finalizăm și să deschidem noul spital. Este cel mai important obiectiv din acest mandat.Mulțumesc domnului ministru al sănătății pentru onorarea promisiunii pe care a făcut-o aici, la Fălticeni, la inaugurarea noii maternități, aceea că va găsi banii necesari pentru încheierea lucrărilor.”

Vlad Morariu susține că împreună cu primarul Cătălin Coman și-au propus ca noul spital să fie finalizat în decursul anului 2018.

Săptămâna viitoare, membrii conducerii spitalului fălticenean și firma suceveană General Construct se vor întâlni într-o ședință pentru stabilirea priorităților pentru următoarele etape din cadrul proiectului.

Oficialii unității medicale vor cere, printre altele, suplimentarea numărului de forțe pe șantier.

ȘTIRI