Ministerul Justiției anunță că nu este preocupat să elaboreze un nou proiect de lege privind modificarea codurilor penaleNațional

Ministerul Justiției anunță că nu este preocupat să elaboreze un nou proiect de lege privind modificarea codurilor penale

       Accesări: 61

Discuțiile pe tema modificărilor codurilor penale rămân în centrul atenției opiniei publice, în timp ce românii continuă să conteste în stradă deciziile guvernanților.

Dimineață au apărut declarații ale ministrului Florin Iordache, prin care acesta afirma ca va supune dezbaterii publice un nou proiect de lege. Acest proiect urma să fie gata astăzi, inclusiv să fie postat pe siteul ministerului.

„Vom afișa și vom elabora un act. Înainte de a merge cu el mai departe, cu siguranță, toți specialiștii și cei care vor să se exprime vor avea un punct de vedere. Potrivit legii, ea va rămâne în dezbatere publică 30 de zile„, a precizat Iordache, la Ministerul Justiției.

Ulterior, Biroul de presă al Ministerului Justiției a venit cu un comunicat de presă care neagă orice interes în elaborarea unui astfel de proiect de lege.

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanții mass media, Biroul de presă al Ministerului Justiției este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Ministerul Justiției nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

În prezent, Ministerul Justiției centralizează deciziile pronunțate de Curtea Constituțională cu privire la actele normative menționate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare.” – se arată în comunicatul de presă al Ministerului Justiției.

ȘTIRI