Ministerul Educaţiei promite manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-aEducație

Ministerul Educaţiei promite manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a

       Accesări: 165

Săptămâna viitoare Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava ar putea semna contractele cu editurile care deţin manuale şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a.

Promisiunea vine de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, care a anunţat că a finalizat negocierile cu editurile. La nivel naţional, necesarul total ar fi de circa 3,6 milioane de manuale.

Pentru 3.300.000 de titluri, oferta fermă a editurilor acoperă solicitările unităţilor de învăţământ. Pentru alte circa 300.000 de titluri, şcolile vor alege dintre manualele pentru care există ofertă fermă iar ministerul le va achiziţiona. Suma totală de achiziţie negociată şi agreată este de aproximativ 30 milioane RON.

Negocierile si celelalte demersuri în vederea asigurării manualelor şcolare gratuite pentru elevii din ciclul superior al liceului, în anul școlar 2016-2017, sunt coordonate de doi secretari care au fost împuterniciţi să dispună toate măsurile necesare pentru finalizarea acestui proces în termenele asumate, astfel încât la începutul anului şcolar 2016-2017 toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să beneficieze de manuale gratuite.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale, în condiţiile legii.

ȘTIRI