Mihai Eminescu omagiat în școlile din FălticeniEducație

Mihai Eminescu omagiat în școlile din Fălticeni

       Accesări: 391

În perioada 15-19 ianuarie, unitățile de învățământ Fălticeni au derulat activități omagiale dedicate poetului Mihai Eminescu, cu prilejul aniversării a 168 de ani de la nașterea acestuia.

Activitățile au antrenat elevii ciclului primar, pe cei din ciclul gimnazial, dar și pe liceeni. S-a pus accent pe cunoaşterea valorilor culturale naţionale, creşterea interesului pentru lectură şi sensibilizarea elevilor faţă de opera eminesciană.

“Ziua de 15 Ianuarie reprezintă pentru noi toți un prilej de a spune cu voce tare și cu fermitate <Noi suntem Români și suntem mândri de Românii noștri adevărați!> „Elevii Școlii Gimnaziale Mihail Sadoveanu, ajutați de părinții lor, de doamna bibliotecară Stan Doriana și de profesori l-au omagiat pe Mihai Eminescu prin recitări, cântece, desene, colaje, expoziție de cărți, vizionare de filme și de prezentări Power Point. La orele de dirigenție și la orele de limba română s-a discutat despre importanța respectării valorilor naționale”, ne-a informat prof. Elena Pașcovici, consilierul educativ al școlii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu”.

Evenimentele omagiale vor continua, la Fălticeni, și în următoarea perioadă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe data de 3 februarie 2018, Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” va organiza o nouă ediție a concursului “Numai poetul…”, concurs interdisciplinar de cunoştinţe literare, de creaţie literară şi plastică. Concursul va avea două secțiuni, atât cu participare directă, cât şi cu participare prin poştă, care se organizează la nivelul judeţelor Suceava, Botoșani, Neamț și Iași.

ȘTIRI