Mihaela Bărbăcuț părăsește postul de director al Colegiului ”Nicu Gane”: Profesoara și-a cerut eliberarea din funcțieActualitate

Mihaela Bărbăcuț părăsește postul de director al Colegiului ”Nicu Gane”: Profesoara și-a cerut eliberarea din funcție

       Accesări: 589

director-mihaela-barbacutHotărâre surprinzătoare. Profesorul doctor Mihaela Bărbăcuț părăsește după trei ani funcția de director al Colegiului Național ”Nicu Gane”. Decizia neașteptată are loc cu numai o săptămână înainte de Bacalaureat, toate pregorativele fiind preluate cu titlu de provizorat acum de directorul adjunct Laurențiu Tomescu.

Aparent fără nici un motiv, ea și-a înaintat cererea de eliberare din funcție la 1 iunie, aprobarea de la ISJ Suceava venind pe în ziua următoare.

Deși mai avea trei luni de mandat, directoarea Mihaela Bărbăcuț s-a decis să se oprească aici. Pasul făcut i-a uimit pe colegi, dar și pe elevi. Nimic nu anunța o decizie radicală din partea profesoarei. Joia trecută, pe 28 mai, s-a prezentat la ședința ordinară din cadrul Consiliului Local, iar vineri, 29 mai, participase la careul festiv unde au fost anunțați șefii de promoție ai claselor a XII-a.

Mihaela Bărbăcuț era numită, pe acest post, cu delegație până la 31 august 2015. Motivele de natură personală sunt cele care au determinat-o să ia această hotărâre.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”La ISJ Suceava a fost înregistrată şi ulterior aprobată cererea doamnei profesor doctor Mihaela Bărbăcuţ de eliberare din funcţia de director al Colegiului Naţional „Nicu Gane”, ne-a comunicat Mariana Drumea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava. ”Motivele invocate de domnia sa sunt de ordin personal. În acest moment, atribuţiile de director al Colegiului Naţional „Nicu Gane” sunt preluate temporar de directorul adjunct, domnul profesor Laurenţiu Tomescu, până la numirea, de către ISJ Suceava, a unui director care va ocupa funcţia până la organizarea unui concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar.”

La rândul său, primarul Cătălin Coman a confirmat faptul că părăsirea funcției de director are la bază motive personale.

”Doamna Bărbăcuț va pleca în Belgia pentru trei luni, acolo unde se află și soțul dumneaei. Este un gest de normalitate! Familia trebuie să fie împreună”, ne-a spus șeful administrației locale. ”Sunt motive personale pe care eu nu vreau să le comentez. Ceea ce pot spune este că doamna Bărbăcuț se va întoarce la catedră ca profesoară.”

Chiar dacă nu mai este director, Mihaela Bărbăcuț ocupă o altă funcție importantă. Ea face parte din grupul celor 19 aleși locali, respectiv cei 11 consilieri ai Partidului Social Democrat și este președintele comisiei pentru învățământ, sănătate, cultură, culte, protecţie socială, activităţi sportive şi de agrement în cadrul Consiliului Local Fălticeni.

Rudy H.

ȘTIRI