Metoda „accidentul” a făcut o nouă victimă la FălticeniLocal

Metoda „accidentul” a făcut o nouă victimă la Fălticeni

       Accesări: 52

Joi, 7 august 2014, Poliţia municipiului Fălticeni, a fost sesizată de o femeie de 62 ani, localnică, despre faptul că în ziua 6 august, o persoană necunoscută a înşelat-o cu suma de 26.000 lei, prin metoda ,,accidentul”.

Poliţiştii au stabilit că miercuri, la ora 09:30, victima se afla la domiciliu, moment în care, a primit un apel pe telefonul fix de la o persoană care s-a recomandat  ca fiind avocat  şi care i-a comunicat faptul că fiul ei, a avut un accident în municipiul Suceava, soldat cu o victimă şi pagube materiale şi este necesară suma de 26.000 lei, pentru victimă şi plata unui stâlp de electricitate distrus.

Persoana care s-a recomandat ca fiind avocat i-a precizat victimei că urmează să vină o persoană în municipiul  Fălticeni, pentru a primi suma de 26.000 lei.

După ce a ridicat o diferenţă de bani de la o unitate bancară din municipiul Fălticeni, victima s-a întâlnit cu persoana trimisă de avocat pe o stradă din localitate şi i-a înmânat suma de 26.000 lei, ulterior victima a aflat faptul că fiul său nu a fost implicat în nici un accident rutier.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  înşelăciune.

Din iulie 2013 până în prezent, în Fălticeni şi în localităţile învecinate au fost aduse la cunoştinţa poliţiştilor cel puţin alte trei înşelăciuni prin metoda „accidentul”, victime căzând de fiecare dată persoane în vârstă.

ȘTIRI