Meteorologii au emis un nou Cod portocaliu. Va ploua abundent și în județul SuceavaActualitate

Meteorologii au emis un nou Cod portocaliu. Va ploua abundent și în județul Suceava

       Accesări: 1334

La ora 12 a intrat în vigoare o nouă atenționare meteorologică, Cod portocaliu.

Până marți dimineață, la ora 6, sunt prognozate ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Prefectura Suceava a solicitat instituirea serviciilor de permanență la nivelul primăriilor, pentru gestionarea situațiilor de urgență și realizarea fluxului continuu de informații cu ISU Suceava, Instituția Prefectului, Sistemul de Gospodărirea Apelor Suceava și alte structuri.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava a transmis primăriilor un set de măsuri pentru punerea în siguranță a populației, animalelor și bunurilor acestora.

Măsurile vizează monitorizarea permanentă a cursurilor de apă, menținerea curată a secțiunilor de scurgere a apelor, identificarea din timp a riscurilor potențial generatoare de situații de urgență, pregătirea bazei tehnico – materiale pentru a putea interveni dacă situația o va impune.

ȘTIRI