Meteorologii au emis atenționări privind înrăutățirea vremii. Ninsori moderate și strat de zăpadă în zona MoldoveiActualitate

Meteorologii au emis atenționări privind înrăutățirea vremii. Ninsori moderate și strat de zăpadă în zona Moldovei

       Accesări: 1374

 Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, 18 noiembrie, mai multe atenționări “Cod galben”, care vizează înrăutățirea vremii în următoarele 24 de ore.

Din această noapte, ora 22,  până luni, 19 noiembrie, ora 10 sunt anunțate precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie în Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei.

În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie.

Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie), în Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei, temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent.

Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

Luni, 19 noiembrie, în intervalul orar 03 – 18, în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.

Local și temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi și în Transilvania.

ȘTIRI