Meteorologii au anunțat estimările pentru intervalul 19 martie – 1 aprilie în zona MoldoveiRural

Meteorologii au anunțat estimările pentru intervalul 19 martie – 1 aprilie în zona Moldovei

       Accesări: 1018

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat luni, 19 martie, estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 19 martie – 1 aprilie 2018.

În zona Moldovei, în primele două zile din interval vremea va fi extrem de rece, cu o medie a valorilor termice diurne de -4 grade.

În intervalul următor, temperaturile vor crește ușor și treptat, dar până la începutul celei de a doua săptămâni vor rămâne tot sub mediile climatologice specifice perioadei, cu precădere în intervalul 21-23 martie, când media maximelor se va situa în jurul a 0 grade.

În cea de-a doua săptămână de prognoză nu vor mai fi variații termice semnificative, maximele zilnice vor fi apropiate de normalul perioadei, iar media lor va fi între 8 și 11 grade.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Media temperaturilor minime nu va depăși pragul de îngheț în nicio zi, iar cel mai frig va fi în diminețile de 23 și de 24 martie, când în cea mai mare parte a regiunii vremea va fi geroasă (temperaturi sub -10 grade).

Vor fi precipitații pe arii mai extinse, predominant sub formă de ninsoare între 19 și 22 martie și mai ales sub formă de ploaie după data de 26 martie.

În restul intervalului doar izolat vor fi posibile precipitații slabe.

ȘTIRI