Protoieria Fălticeni regretă dispariția preotului Ioniță MelinteLocal

Protoieria Fălticeni regretă dispariția preotului Ioniță Melinte

Cu multă durere preoţii din Protoieria Fălticeni anunţă trecerea la Domnul a PreaCucernicului Preot Ioniţă Melinte, preot pensionar, fost slujitor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Fălticeni. Părintele Ioniţă a fost un bun coleg dar şi un vrednic slujitor al altarului. A slujit cu multă corectitudine şi cu multă demnitate.

A fost iubit deopotrivă de preoţi şi de credincioşi.

Acest lucru s-a văzut îndeosebi prin numărul mare de fii duhovniceşti pe care i-a avut prea cucernicia sa. Mulţi credincioşi s-au bucurat de sfaturile înţelepte pe care le-au primit de la părintele lucru ce i-a determinat să se aşeze în calea mântuirii.

Părintele a fost chemat la Domnul să răspundă pentru viaţa sa dar şi pentru viaţa enoriaşilor săi.

Credem că în faţa lui Dumnezeu prea cucernicul părinte Ioniţă poate să mărturisească cu Sfântul Pavel „Lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârşit,credinţa am păzit.” (II Tim.4,7). A luptat pentru ca enoriaşii săi să moştenească Împărăţia lui Dumnezeu,a păzit cu străşnicie credinţa noastră slujind-o cu timp şi fără timp, dar iată că această călătorie a vieţii s-a încheiat.

Nădăjduim că părintele va continua să slujească liturghia cerească şi să se roage şi pentru noi cei ce am rămas în Biserica luptătoare.

Dumnezeu să-l odihnească şi să-L primească în Împăraţia Sa.

Facebook Comments

ȘTIRI