Mesaje de adio pentru tânăra profesoară Irina Guia Pavel care și-a pierdut viața în tragicul accident de la Cornu LunciiLocal

Mesaje de adio pentru tânăra profesoară Irina Guia Pavel care și-a pierdut viața în tragicul accident de la Cornu Luncii

       Accesări: 15862

Câteva clipe pot schimba viața într-un mod ireversibil. Cumplitul accident petrecut marți seară, pe un drum județean între localitățile Mălini și Cornu Luncii, a frânt destinul unei familii iubite și respectate asupra căreia s-a așternut un ocean de durere, tristetețe și lacrimi. Irina și Iulian Guia Pavel, au petrecut ultimele momente împreună, alături de fiica lor de 4 ani și de bunica acesteia, în seara zilei de 14 februarie.

Familia se întorcea de la Mălini, în jurul orei 20, unde petrecuse momente de relaxare la piscina cu apă sărată.

Peste numai câteva minute avea să se producă tragedia.

Drumul spre casă avea să fie ultimul pentru tânăra profesoară Irina Guia Pavel (25 ani), iar pentru ceilalți trei ocupanți ai mașinii avea să fie drumul spre suferință și necaz. Mașina condusă de soțul profesoarei, Iulian Guia Pavel (28 ani), s-a lovit într-un copac aflat după acostamentul drumului. Era singurul de lângă marginea drumului.

Pentru tânăra Irina nu s-a mai putut face nimic. Pentru ceilalți trei răniți, paramedicii, ambulanțierii și medicii au făcut tot ce s-a putut pentru vindecarea leziunilor suferite.

Tragedia acestei familii i-a marcat pe rude, prieteni și apropiați.

Colegii Irinei sunt răvășiti și nu le vine să creadă nici acum ce s-a întâmplat.

Irina Guia Pavel era profesoară de limba română la Școala Baia 2. Colegii spun că era un dascăl activ, implicat, sufletist și deopotrivă iubit de cei din jur. Și-a câștigat respectul în mediul profesoral prin atașamentul față de școală și valorile educaționale.

Tânăra profesoară, originară din Rădășeni, a predat mai întâi la o școală din comuna Slatina, iar cu trei ani în urmă și-a început cariera la catedra unei școli din comuna Baia.

Colegii de breaslă au rămas șocați la aflare veștii că Irina și-a pierdut viața într-un cumplit accident. Nu le-a venit să creadă că oameni cu perspectivă, cu suflet bun și care iubesc ceea ce fac trec atât de repede în eternitate.

În ultima perioadă ea profesa la Școala Baia 2 unde, spun foștii colegi, avea rezultate frumoase.

„Regretăm foarte mult pierderea unui om și coleg deosebit. Irina era o profesoară minunată un profesor minunat…Nici nu știu ce să vă mai spun acum. Suntem atât de afectați toți cei care am cunoscut-o.”, ne-a declarat Roxana Potlog, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” din Baia. „ A fost un dascăl atât de bun și un spirit atât de energic și vesel. Era mereu alături de noi și de școală. Ne este greu să acceptăm că am pierdut-o pe Irina. Transmitem condoleanțe, suntem alături de familiei ei. O să ne lipsească enorm!”

Elena Pavel (48 ani) este mama profesoarei care s-a stins din viață.

Contabilă la Grădinița „Pinocchio” din Fălticeni, ea se bucură de același respect și apreciere ca și fiica ei.

Vestea tragediei a circulat repede, iar colegii Elenei au ținut să transmită câteva gânduri de bine și încurajare care să mai aline din suferința ce apasă întreaga familie.

„Suntem foarte tulburați de cele ce s-au întâmplat. Ne pare rău de această tragedie. Știm că draga noastră colegă trece prin momente cumplite acum. Trebuie să fie tare și să privească înainte. Sutem alături de ea și de întreaga familie.”, ne-a declarat Adriana Samson, directoarea Grădiniței Pinocchio .„Am cunoscut întreaga ei familie, pe Irina, pe soțul și copilul ei. Sunt oameni de suflet și de caracter. Irina Guia Pavel era o fată deosebită, un om de caracter. Este înfiorător și ne dorim ca draga noastră colegă Elena să se facă bine, să-și poată crește nepoțica. Le transmitem sincere condoleanțe. Regrete eterne pentru această pierdere. Dumnezeu să te ierte pe Irina! Ne lași un mare gol în suflet. Am rămas fără un om drag.”

Ultimele vești primite de la medicii suceveni spun că starea celor trei răniți este acum ameliorată. Fetița de 4 ani a fost transferată la un spital din Iași pentru tratament și investigații suplimentare, ea fiind diagnosticată cu traumatism cranio-facial.

Bunica și tatăl acesteia au rămas internați la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Irina Guia Pavel va fi condusă sâmbătă, 18 februarie, pe ultimul drum. Tânăra profesoară va fi înmormântată la ora 13.30, la cimitirul Bisericii „Sfinții Mihail și Gavriil” din Tâmpești.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI