Mergi la scoala cu bicicleta? Nu uita ca exista reguli de circulatieActualitate

Mergi la scoala cu bicicleta? Nu uita ca exista reguli de circulatie

       Accesări: 65

Odată cu începerea noului an şcolar 2014/2015, poliţiştii suceveni preconizează faptul că mulţi tineri se vor deplasa cu bicicletele şi mopedele pentru a ajunge la şcoală ( în special în mediul rural).

În ultimele două săptămâni s-au înregistrat mai multe evenimente rutiere cu implicarea conducătorilor de biciclete şi mopede, unele dintre acestea soldându-se şi cu decesul victimelor.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava desfăşoară o serie de activităţi specifice, menite să conştientizeze toţi participanţii la trafic şi mai ales minorii cu privire la riscurile la care sunt expuşi dacă circulă pe drumurile publice fără respectarea legislaţiei rutiere.

Pentru preîntâmpinarea unor evenimente rutiere grave poliţiştii le reamintesc bicicliştilor să ţină cont recomandările cu caracter preventiv pentru a nu ajunge în situaţia de a deveni autori sau victime ale accidentelor rutiere.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

–         Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.

–         Se recomandă ca bicicliştii să poarte cască de protecţie şi elemente reflectorizante.

–         Bicicleta trebuie să fie prevăzută cu sistem de frânare eficient, sistem funcţional de direcţie, elemente reflectorizante.

–         Bicicliştii trebuie să cunoască şi să respecte regulile rutiere.

ȘTIRI