Mercedes lansează noua limuzină sport S 65 AMGActualitate

Mercedes lansează noua limuzină sport S 65 AMG

       Accesări: 252

Mercedes și divizia sportivă AMG scot la rampă încă o creație fabuloasă. După ce în urmă cu câteva săptămâni prezentau noul S 63 AMG, astăzi este revelată cireașa de pe tort: cel mai puternic, luxos, rapid și scump exemplar al familiei S-Klasse. Somptuos și deopotrivă dinamic, noul S 65 AMG face parte dintr-o ligă extrem de selectă, a unor modele care îmbină tot ce este mai bun posibil.

Noul Mercedes S 65 AMG va fi disponibil din martie 2014, la un preț de pornire pe piața germană de 232.050 de euro.

În momentul de față singura alternativă este Bentley Flying Spur, automobil de lux cu o motorizare de 625 de cai putere, al cărui tarif de listă pornește de la 231.000 de euro. Versiunea de top născută în atelierele germane de la Affalterbach propune un mix superb între rafinament și înaltă performanță generată de un propulsor V12 cu o cilindree de 6.0 litri din care sunt generați 630 de cai putere. Motorul livrează un cuplu maxim uriaș de 1000 Nm prin intermediul
transmisiei automate cu convertor de cuplu și 7 trepte de viteză.

Șoferul poate selecta trei programe, “C” (Control și Eficiență), “S” (Sport) și “M” (Manual), ce adaptează reacțiile mașinii la stilul de condus dorit.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Comparativ S 63, noul model S 65 este mai puternic cu 55 de cai putere și în ciuda celor 360 km/h afișați în bord, viteza maximă a super-limuzinei AMG nu va depăși 250 km/h, aceasta fiind limitată electronic.

Masa mașinii a fost redusă cu aproape 50 de kilograme, iar această măsură a avut efect direct asupra consumului. Noua transmisie, anvelopele sport Continental, jantele mai ușoare și sistemul Eco start/stop au ajutat cel mai rapid S-Klasse să devină mai eficient. Față de vechea generație, noul S 65 AMG consumă cu 2,4 litri mai puțin la 100 km. În fișa tehnică, Mercedes promite un consum mixt de doar 11.9 litri /100 km și un demaraj de la 0 la 100 km/h în numai 4,3 secunde.

O premieră este faptul că motorul biturbo V12 este primul din această categorie care îndeplinește normele Euro 6.

Mercedes S 65 AMG va fi livrat exclusiv cu tracțiune spate, caroserie cu ampatament mărit și propulsor de 630 de cai putere. Standard este echipat cu inovativa suspensie Magic Body Control.

Limuzina sport va avea parte de un dublu debut, pe 21 noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles respectiv 22 noiembrie la Salonul Auto de la Tokyo.

[ot-gallery url=”https://www.cronicadefalticeni.ro/gallery/mercedes-s-65-amg/”]

ȘTIRI