Mențiune pentru Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni la Olimpiada Școlară de fotbal rezervată fetelorEducație

Mențiune pentru Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni la Olimpiada Școlară de fotbal rezervată fetelor

       Accesări: 430

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat Faza finală a Olimpiadei Școlare pentru disciplina fotbal fete – licee.

Faza finală a fost găzduită de Colegiul Auto “Iuliu Maniu” din București, cu participarea celor 8 echipe care au câștigat etapele regionale: Suceava (Fălticeni), Cluj (Cluj Napoca),Timiș (Timișoara), București, Brăila (Însurăței), Dolj (Craiova), Ialomita (Urziceni), Bihor(Alesd).

Reprezentanta județului Suceava, echipa Colegiului “Vasile Lovinescu” din Fălticeni, s-a calificat în semifinale după ce a învins, în faza grupelor,  echipele din Urziceni (scor 4-0) și Timișoara (9-0) și a pierdut în fața echipei din Craiova (0-4).

A urmat apoi un adversar mult mai valoros, echipa din Cluj, care a câștigat în fața fălticenencelor cu 3-2. De precizat că clujencele au câștigat până la urmă această competiție.

În meciul pentru locurile 3-4, Colegiul “Vasile Lovinescu”  a pierdut, din nou la limită (0-1), în fața reprezentantei județului Bihor. Echipa pregătită de profesorul Vasile Amariei a avut șansa să schimbe soarta partidei dacă fructifica lovitura de pedeapsă obținută cu 4 minute înainte de încheierea timpului regulamentar.

În urmă cu un an, la precedenta ediție a Olimpiadei naționale, echipa Colegiului “Vasile Lovinescu” s-a clasat pe locul 5.

Fetele care au adus la Fălticeni această “Mențiune” sunt:  Bălăneasa Elena (XII-SU), Roșu Cosmina (X -AGR), Axinte Teofana (XI- SU), Casian Loredana (XI – SU), Buburuzan Andreea (XI – PM), Dumitriu Gabriela (IX -SU), Axinte Claudina (IX- SIL). Antrenor: prof. Vasile Amariei.

foto – Ștefan Tanasă

ȘTIRI