Mențiune obținută de un elev al Colegiului „Vasile Lovinescu” la Olimpiada Națională de MecanicăEducație

Mențiune obținută de un elev al Colegiului „Vasile Lovinescu” la Olimpiada Națională de Mecanică

       Accesări: 737

La un pas de podiumul competiției. Un elev al Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni a încheiat cu un rezultat bun Olimpiada Națională de Mecanică. Aflat la prima participare, Petru Moroșanu s-a întors de la faza pe țară cu unul din premiile concursului.

Competitorii au avut de susținut probă scrisă și cea practică.

Cu o medie finală de 90 puncte, el  s-a clasat pe un merituos loc 4 obținând mențiunea I.

Petru Moroșanu din Jacota, comuna Vulturești, a obținut la proba scrisă 97 de puncte, iar la proba practică, unde s-a cerut efectuarea unor măsurări tehnice specifice domeniului și realizarea unui desen tehnic complex 2D în AutoCAD , a primit 83 puncte.

Elevul i-a avut ca îndrumători pe profesorii Florin Ciocîrlan și Florin Păstrăvanu. În cadrul acestei etape au participat câte un reprezentant din fiecare județ (41 elevi).

Județul Suceava a fost reprezentat la clasa a XI – a de Petru Moroșanu, câștigătorul fazei județene.

Desfășurată la sfârșitul lunii aprilie, olimpiada a fost găzduită de Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani.

Ediția din acest an le-a oferit celor mai buni tineri mecanici din țară, prilejul de a se afirma în domeniul pentru care se pregătesc.

Petru Moroșanu este al treilea elev al Colegiului „Vasile Lovinescu” care obține în acest an școlar un premiu în cadrul olimpiadelor școlare. Neculai Geosanu din Mălini s-a întors cu premiul I la Olimpiada Națională de Tehnologii, iar Vasilica Erhan cu premiul III de la Olimpiada Națională de Industrie Alimentară.

ȘTIRI