Membrii unor grupări infracționale cu ramificații în județul Suceava trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigăriRural

Membrii unor grupări infracționale cu ramificații în județul Suceava trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări

       Accesări: 969

Lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț au dispus trimiterea în judecată, prin rechizitoriu, a două grupări organizate formate din 14 persoane (două persoane cercetate în arest la domiciliu, alte două persoane  cercetate sub control judiciar, precum și încă 10 persoane cercetate în stare de libertate), pentru săvârșirea infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional și contrabandă calificată.

Pe 13 ianuarie 2017, lucrătorii din cadrul D.G.A. – S.J.A. Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la constituirea ueni grupări infracţionale specializată în contrabanda cu produse accizabile, în special ţigarete netimbrate, provenite din Ucraina şi Republica Moldova, ce acționa pe raza oraşului Tg. Neamţ şi a localităţilor limitrofe.

Urmare a cercetărilor efectuate de lucrătorii S.J.A. Neamț, la delegarea procurorului competent din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Neamț, s-a administrat probatoriul din care a rezultat faptul că, în perioada februarie – septembrie 2017, au existat mai multe transporturi de țigarete, toate fiind preluate din aceeaşi sursă, situată pe raza comunei Grăniceşti, județul Suceava.

Mai mult decât atât, investigaţiile complexe efectuate ulterior în cauză au arătat că, în practică, operau două astfel de grupări, conduse de L. G. S. şi L. I.

Între cele două grupări existau elemente de legătură referitoare, în special, la sursa aparent comună a acelor ţigarete, respectiv persoane domiciliate pe raza comunei Grăniceşti, județul Suceava, dar şi la schimburi ocazionale de marfă de contrabandă, numitorul comun fiind făptuitorul D.V..

În urma probelor administrate, s-a reţinut implicarea în activitatea infracţională, în modalitatea aprovizionării cu ţigarete de contrabandă de la inculpatul L.G.S. şi vânzarea ulterioară en detail de către ceilalți 11 inculpaţi, administratori ai unor societăți comerciale.

ȘTIRI