Corala ”Leon Băncilă” din Fălticeni este distinsă cu medalia de argint la concursul ”European Choir Games”Local

Corala ”Leon Băncilă” din Fălticeni este distinsă cu medalia de argint la concursul ”European Choir Games”

       Accesări: 1668

Au reprezentat cu cinste România. Corala ”Leon Băncilă” a participat recent la cea mai importantă competiție continentală dedicată formațiilor vocale, unde a bifat un nou succes. Membrii coralei au fost distinși cu medalia cu argint la concursul ”European Choir Games”.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 3-7 august 2019, ediția din acest, cea de a patra, fiind organizată la Göteborg (Suedia).

Corala ”Leon Băncilă” s-a numărat printre formațiile vocale premiate în cadrul prestigioasei competiții organizate de Interkultur, un proiect amplu, dezvoltat în Germania, format din zeci de asociații non-profit și companii care încurajează, promovează și susțin cultura ca punte de legătură între națiuni.

„Ne-am propus să reprezentăm municipiul Fălticeni cu mândrie și profesionalism.”, ne-a declarat profesoara Mihaela Pînzariu, membru al coralei și președinte al Asociației ”Crai Nou”. „În același timp am vrut să promovăm în același timp specificul local, precum și tradiţiile corale românești, prin intermediul unor astfel de activităţi, care permit stabilirea unor relaţii interculturale durabile. Iar prezența Coralei ”Leon Băncilă” la acest prestigios concurs reprezintă promovarea valorilor românești în Europa.”

Profesoara Mihaela Pînzariu

Medalia de argint, completează un palmares ce se îmbogățește de la un an la altul.

În toamna anului trecut, corul fălticenean se întorcea cu medalia de aur de la concursul ”Canta al mar” de la Barcelona (Spania), reușită ce a permis calificarea și participarea grupului vocal la concursul internațional din Suedia.

Condusă de Alexandru Semeniuc, prestația Coralei ”Leon Băncilă” a primit 65 de puncte în clasamentul secțiunii „Competiția Campionilor Europeni”, la categoria C4, destinată corurilor de adulți.

Concursul, în fapt un Campionat European, ierarhizează valoric cele mai bune ansambluri vocale ale momentului.

Vocaliștii din Fălticeni au concurat cu formații din Rusia, Elveția, Slovenia, Austria și Slovacia.

În cadrul aceluiași concurs, dar la secțiunea „Marele Premiu al Națiunilor” a participat și Corala „Ciprian Porumbescu” din Suceava care și-a adjudecat două medalii, una aur și alta de argint.

Corala ”Leon Băncilă” este susținută financiar în acest an de Asociația Corală ”Crai Nou” din Fălticeni, condusă de profesoara Mihaela Pînzariu.

Deplasarea la concursul din Suedia a fost posibilă prin alocarea unor fonduri de la bugetul municipal, printr-un proiect de hotărâre inițiat de primarul Cătălin Coman și aprobat în unanimitate de consilierii locali.

ȘTIRI