Medicul Vlad Morariu obține un nou mandat de manager: El va conduce spitalul din Fălticeni în următorii trei aniActualitate

Medicul Vlad Morariu obține un nou mandat de manager: El va conduce spitalul din Fălticeni în următorii trei ani

       Accesări: 65

Un medic sucevean va conduce destinele celei mai vechi unități sanitare din România. Medicul ortoped Vlad Morariu are un nou mandat pe trei ani la conducerea Spitalului Municipal Fălticeni, pe care l-a obținut în urma concursului desfășurat astăzi pentru postul de manager. El a fost declarat admis de către comisia de examinare.

Vlad Morariu a obținut nota 9,07.

Spre diferență de anul trecut când nu a avut contracandiat, anul acesta medicul sucevean a concurat pe același post cu jurista Mihaela Amariei, fost manager al Spitalului Căi Ferate din Pașcani.

Cei doi au avut de susținut în fața comisiei de examinare un proiect de management, de cel mult 20 de pagini, cu analize și soluții pentru  spitalul din Fălticeni.

Jurista Mihaela Amariei a obținut nota 7,54, candidatul fiind declarat respins.

Din comisia de concurs au făcut parte economistul Luminița Moruz, doctorul Liliana Grădinariu, consilierul local Vasile Sburlea și juristul Sergiu Dumitriu.

Noul contract de management va fi semnat joi, dacă în următoarele 24 de ore, candidatul Mihaela Amariei nu va depune contestație în vederea obținerii unei medii mai mari. Chiar și în această situație este greu de crezut că rezultatul obținut de Vlad Morariu va putea fi întors de cel al contracandidatei din Pașcani.

Medicul sucevean, în vârstă de 42 de ani, declara ieri cotidianului Cronica de Fălticeni, că în cazul obținerii unui nou mandat la conducerea unității, principala prioritate va fi finalizarea și deschiderea noului spital.

Al doilea mandat al ortopedului Vlad Morariu se va încheia la jumătatea anului 2020.

ȘTIRI