Medicul specialist Wajdy Usruf era decis să-și dea demisia și să părăsească postul de la Maternitatea FălticeniLocal

Medicul specialist Wajdy Usruf era decis să-și dea demisia și să părăsească postul de la Maternitatea Fălticeni

       Accesări: 8503

EXCLUSIV!

Își făcuse bagajele. Unul din doctorii care activează în cadrul Maternității din Fălticeni se afla pe picior de plecare, după ce discuțiile și tensiunile iscate la nivelul Consiliului Local, pe tema transferului unității în clădirea de pe strada Ion Creangă, i-au dat un sentiment de incertitudine. Medicul specialist Wajdy Usruf spune că era hotârăt să părăsească unitatea dacă situația continua să treneze.

Alături de personalul medical, el a participat la trei din ședințele aleșilor locali de anul trecut, care au fost și cele mai aprinse.

La fel ca întregul personal medical el susținea ideea mutării celor trei secții, pentru evitarea închiderii acestora și desființarea celor 80 de posturi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Wajdy Usruf explică faptul că atât el cât și colegii lui au trăit zile la rând o senzație de nesiguranță.

”Am venit la Spitalul Fălticeni acum câțiva ani în urmă. Eu am avut convingerea că voi putea practica meseria într-un mediu plăcut și liniștit.”, ne-a declarat medicul Usruf. ”Câteva săptămâni bune am avut un sentiment de nesiguranță și o stare de tensiune în privința funcționării Maternității. Dacă nu se clarifica situația eram nevoit să țin cont ofertele pe care le-am primit în ultima vreme. Eu eram decis să-mi dau demisia și să plec dacă lucrurile mai continuau în ritmul acesta.”

Doctorul de origine palestiniană spune că situația creată în jurul celor trei secții l-a făcut să ia în serios alte oferte venite de la unități spitalicești mai mari. Încă din primăvară, două spitale județene l-au contactat pe Wajdy Usruf pentru a-i propune ocuparea unui post la secția Ginecologie.

Acesta susține că nu a pus problema banilor, ci stabilitatea locului de muncă.

”Sincer, nu s-a pus problema banilor. Nu era discuția despre bani și nu din cauza asta eram determinat să plec”, susține medicul specialist. ”Era o chestiune care ține de siguranța locului de muncă. Stabilitatea locului de muncă este primul aspect care te interesează ca medic. Vroiam să stau liniștit să nu mă gândesc la problemele care pot afecta existența unei maternități. Să știți că salariul este același și aici și acolo.”

Un avantaj era și faptul că direcțiunea spitalelor județene îi oferise și locuință de serviciu, ceea ce nu se întâmplă în cazul Spitalului Municipal Fălticeni. Medicul de 38 ani face de trei ori pe săptămână naveta, de la Iași la Fălticeni, adică peste 700 kilometri.

El este bucuros că apele s-au limpezit și că secțiile Maternității Fălticeni vor continua să funcționeze.

”Sunt mai liniștit acum că lucrurile s-au clarificat. S-a făcut un pas important și este ceva cert.”, afirmă Wajdy Usruf. ”Sper să se țină cont de ceea ce s-a votat. Cu toții dorim ca partea de investiție să se rezolve cât mai repede, cu clădirea unde va fi adusă maternitatea. Cu siguranță vor fi condiții bune acolo și ne vom putea desfășura activitatea în continuare, până când se va termina noul spital. Asta ne dorim, în definitiv, cu toții.”

Născut în Fâșia Gaza, medicul specialist ginecolog Wajdy Usruf are dublă cetățenie, română și palestiniană.

Și-a început cariera în 2012, profesând în paralel la Iași și Fălticeni. Din aprilie 2014 face parte din echipa de doctori ai Maternității, unitate coordonată de Casian Mirăuț.

Deși nu dispun de condiții de lucru la standarde europene și nici de aparatură ultra-modernă, personalul medical reușește să facă față provocărilor profesionale.

Printre cazurile dificile care au trecut prin mâna doctorului Usruf este și cel al pacientei Diana Drilia, de 19 ani, din Fălticeni. Diagnosticată din luna a cincea cu iminență de avort, tânăra acuza permanent dureri la nivelul abdomenului. În urma cu câteva zile ea a devenit mămica unei fetițe de 2,5 kilograme care s-a născut perfect sănătoasă.

ȘTIRI