Medicul Maria Tomescu este noul primar al comunei BaiaActualitate

Medicul Maria Tomescu este noul primar al comunei Baia

       Accesări: 4524

Suflu proaspăt în administrația comunei Baia. Medicul Maria Tomescu și-a început oficial primul mandat în fruntea localității, mandat ce îi revine în urma scrutinului din 5 iunie 2016. Ședința de învestire în funcție s-a desfășurat sâmbăta trecută.

La ceremonie au ținut să participe peste 100 de persoane, printre care primarul Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan, consilierul județean Alexandru Rădulescu, consilierul local Gabriel Matei, numeroși prieteni, rude, dar și consăteni.

Maria Tomescu este singura primăriță din zona Fălticeni și una din patru femei din județul Suceava aflată la conducerea unei administrații locale.

Noul primar al comunei Baia le-a transmis celor prezenți la ceremonie că primul ei obiectiv este restabilirea climatului de normalitate între administrația locală și cetățean.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Vă mulțumesc că sunteți aici, vă mulțumesc că îmi sunteți alături în aceste momente aparte. Reușita mea este reușita voastră. Am devenit primarul comunei Baia datorită oamenilor din satul Bogata și Baia care au avut încredere în mine și mi-au dat prilejul să demonstrez ceea ce pot.”, spune Maria Tomescu după depunerea jurământului. ”Este un început pentru mine și pentru mulți din consilierii mei, dar vom munci și vom reuși. Știu că îi voi avea alături și pe ceilalți consilieri aleși pentru că noi, de fapt, avem același obiectiv: să dezvoltăm comuna, să o facem cunoscută. Numai împreună vom reuși.”

Născută în satul Bogata, medicul Maria Tomescu a obținut 50% din voturile electoratului. Ea a catalogat campania electorală ca unul din cele mai dificile lucruri pe care le-a făcut în viață.

La învestitura în funcție au participat primarul Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan, consilierul județean Alexandru Rădulescu și consilierul local Gabriel Matei, prieteni, rude și consăteni.

Vizibil emoționată, primarul Maria Tomescu a subliniat dorința de schimbare și înnoire a comunei.

Ședința a avut parte și de câteva surprize plăcute. Un preșcolar i-a recitat noului primar o poezie compoziție proprie, grupul ”Ștefan cel Mare” i-a dedicat mai multe versuri cu iz folcloric,  în timp ce fosta dirigintă a lăudat reușita noului edil, amintind în discurs calitățile acesteia.

La rândul ei, Maria Tomescu le-a reamintit celor prezenți că în campania electorală nu a promis nimic, în schimb își propune ca tot ceea ce începe să ducă la bun sfârșit. Proaspăta primăriță i-a mulțumit colegului de partid Cătălin Coman ”pentru energia pozitivă transmisă înaintea alegerilor”, în timp ce deputatului Ioan Stan i-a spus glumind că l-a ”urât” pentru că nu știa că va fi atât de greu în campania electorală.

În cadrul aceleași ședințe s-a constituit noul Consiliu Local, format din 15 membri, 9 de la PSD, 3 de la PNL și 3 de la PMP.

Pentru funcția de viceprimar au fost trei propuneri, persoana care s-a detașat în urma votului secret fiind fostul viceprimar Ion Biserică (PSD).

ȘTIRI