Medicii Mariana și Adrian Sigmund au primit distincția de „Cetățean de Onoare” al Comunei DolheștiActualitate

Medicii Mariana și Adrian Sigmund au primit distincția de „Cetățean de Onoare” al Comunei Dolhești

Gest de recunoștință pentru serviciile aduse comunității. Doi reputați medici din zona Fălticeni, cu o bogată activitate profesională, au intrat în rândul celor care sunt demni să fie numiți „Cetățean de Onoare” al localității Dolhești. Neonatologul Mariana Sigmund și cardiologul Adrian Sigmund au fost distinși cu acest titlul onorific într-o zi de mare sărbătoare.

Distincțiile au fost înmânate, într-un cadru festiv, de primarul Cristinel Bărculescu.

La același eveniment au mai fost acordate titluri onorifice similare altor 6 cadre medicale și unui număr de 34 educatori, învățători și profesori pensionari.

Peste 40 ani în slujba sănătății

Soții Sigmund au peste 40 de ani petrecuți în sistemul de sănătate.

Ambii și-au început cariera la Dolhești, aproape de mijlocul anilor 70 când au primit repartiție în localitatea de pe Valea Șomuzului.

Adrian Sigmund a profesat ca medic de circă, la dispensarul sătesc, din 1973 și până în 1977. La același dispensar avea să debuteze ca doctor pediatru și Mariana Sigmund, dar în anul 1974.

În vizită la pacienți cu șareta

Medicii își amintesc că făceau vizite dese la pacienți, plecând de la dispensar cu șareta. Era singurul mijloc de transport pus la dispoziție, în acele vremuri, medicilor de la țară.

Atunci se făceau consultații peste program și oricând erau urgențe pentru oamenii din sat.

Născută la Dolhești, Mariana Sigmund s-a întors în satul natal, avându-i în grijă pe bebelușii și copii din toată comuna.

Apreciată încă de la începutul carierei, medicul pediatru a fost chemată să profeseze din 1975 la Fălticeni, fiind angajată la Circa nr.1 din cartierul Maior Ioan.

Neonatologul Mariana Sigmund este medic activ și astăzi, la cei 71 de ani, la maternitatea de pe strada Ion Creangă, fiind decanul de vârstă al Spitalului Municipal Fălticeni.

Cu competențe în medicină internă și cardiologie, Adrian Sigmund a fost medic al spitalului din Fălticeni timp de peste 20 de ani și director general al aceleași unități între anii 1993 și 2010.

Facebook Comments

ȘTIRI