Medicii fălticeneni au solicitat elicopterul SMURD pentru un bărbat din Mălini cu probleme cardiovasculareSănătate

Medicii fălticeneni au solicitat elicopterul SMURD pentru un bărbat din Mălini cu probleme cardiovasculare

       Accesări: 5873

Clipe de panică pentru un gospodar aflat la vârsta pensionării. Un bărbat de 62 de ani din comuna Mălini le-a cerut ajutorul ambulanțierilor pentru că simțea că se sfârșește. El coborâse în beci și începuse să trebăluiască după care i s-a făcut rău și nu mai putea respira

Un echipaj al Ambulanței Fălticeni s-a deplasat de urgență la domiciliul acestuia, i-a acordat primele îngrijiri după care l-a transportat la Spitalul Municipal Fălticeni.

Preluat de medicul de gardă din CPU (Compartiment Primiri Urgențe), pacientul tocmai aflase că suferea de criză anginoasă.

Medicii au depistat și faptul că arterele inimii sunt înfundate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

El trebuia transferat la Spitalul Județean Suceava însă angiograful unității medicale, sistemul cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor, este defect. Fiind vorba de un caz urgent, doctorii fălticeneni au solicitat elicopterul SMURD pentru transportul bărbatului la Iași.

Până la sosirea aparatului de zbor, medicul și asistenții CPU l-au monitorizat și tratat pe pacient.

Elicopterul a aterizat în jurul orei 16 pe stadionul Chimia, unde ambulanțierii l-au transferat pe pacient. El este acum internat la Institutul de Boli Cardiovasculare ”George I.M. Georgescu”. Starea lui este stabilă.

ȘTIRI