Medicii din Fălticeni l-au transferat din nou pe pacientul supraponderal de 260 kg la Spitalul Județean SuceavaActualitate

Medicii din Fălticeni l-au transferat din nou pe pacientul supraponderal de 260 kg la Spitalul Județean Suceava

       Accesări: 1396

Cazul pacientului obez transferat de la un spital la altul continuă. Oliver Postolachi, bărbatul care cântărește 260 kilograme, este din nou internat la Spitalul Județean Suceava. Ieri seară, medicii au decis să-l transfere la unitatea medicală de competență superioară pentru investigații suplimentare.

Pentru transportul acestuia a fost solicitată autospeciala ISU echipată cu o targă ce poate susține greutatea bărbatului.

Pacientul nu știe de ce a fost necesar transferul, dar are încredere în medici.

”Habar n-am de ce m-au adus aici, la Suceava. Nu mi-a spus nimeni de ce am plecat de la Fălticeni.”, ne-a declarat Oliver Postolachi. ”Acum mă simt mai bine. Nu am ce să zic, au avut grijă de mine la Spitalul din Fălticeni. Nu știu de ce m-au trimis la Suceava. Am încredere în medici și sper să fie bine.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, susține că pacientul a fost transferat la Suceava pentru investigații suplimentare. El a mai precizat că unitatea medicală pe care o conduce nu dispune de linie permanentă de ATI (Anestezie și Terapie Intensivă).

Starea bărbatului de 46 de ani era stabilă la momentul ieșirii din spital. Vlad Morariu afirmă că înainte de a-l transfera pe pacient, medicii de la UPU Suceava au fost informați cu privire la trimiterea acestuia.

Oliver Postolachi este internat la Secția de Cardiologie. El și-a petrecut ultimele trei zile la Spitalul Municipal Fălticeni fiind sub tratament și supravegherea cardiologilor.

Cazul pacientului obez din Fălticeni, trimis de la un spital la altul, se află pe masa secretarului de stat al MAI, Raed Arafat, dar și în atenția Direcției de Sănătate Publică.

În urmă cu numai câteva zile el era externat de la Spitalul Județean Suceava pentru a fi internat la Secția Dermatologie. Medicii spun că nu aveau condiții de cazare pentru pacientul supraponderal de 260 de kilograme, așa că i s-a acordat ajutorul necesar în autospeciala ISU cu care a fost adus. Medicii i-au dat o rețetă și l-au trimis acasă, Oliver Postolachi urmând să vină la tratament în Ambulatoriul de Specialitate.

Lăsat pe o bordură în fața secției, bărbatul a fost adus acasă de un prieten. La scurt timp i s-a făcut rău, iar paramedicii de la ISU au fost chemați din nou. Pacientul a revenit la Spitalul Municipal Fălticeni unde a fost internat la Secția Cardiologie cu hipertensiune.

ȘTIRI