Medicii de familie din zona Fălticeni au semnat actele adiționale de prelungire pentru primul trimestru din 2018Sănătate

Medicii de familie din zona Fălticeni au semnat actele adiționale de prelungire pentru primul trimestru din 2018

Perioada de semnare a actelor adiționale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate s-a încheiat joi, 4 ianuarie, a anunțat conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Până la încheierea perioadei de prelungire a contractelor cu casele de asigurări de sănătate, la nivel național peste 75% din medicii de familie au semnat actele adiţionale menţionate.

În urma solicitării Cronicii de Fălticeni, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Suceava a transmis redacției noastre că toți medicii de familie din zona Fălticeni, din urban și rural, au semnat actele adiționale.

În ceea ce privește furnizorii de servicii medicale care nu au semnat actele adiţionale, CNAS anunță că aceștia vor putea intra în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în baza unor contracte cu durată determinată ce vor putea fi încheiate la o dată care va fi anunţată ulterior de casele de asigurări de sănătate.

Asiguraţii cu urgenţe medico-chirurgicale precum şi cu 59 de afecţiuni nominalizate pe siteul CNAS (între care se numără afecţiunile oncologice, diabetul, hepatita cronică, astmul bronşic, dar şi afecţiunile copilului cu vârsta sub un an) se pot prezenta la consultaţie direct la medicul specialist, fără a fi necesar bilet de trimitere.

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) consideră că intenția CNAS de a nu mai continua semnarea actelor adiționale arată o iresponsabilitate uriașă față de starea sănătate a populației și o neîndeplinire a obligațiilor legale pe care le are atribuite de lege.

“În condițiile în care casele județene de asigurări de sănătate nu au notificat furnizorii de servicii medicale privind intenția de a nu mai prelungi perioada de semnare a actelor adiționale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate, considerăm că se încalcă grav legea și se arată dispreț față de aproximativ 4,5 milioane de români care au rămas fără medici de familie prin decizia iresponsabilă a CNAS de azi! Acest fapt este cu atât mai grav cu cât această populație se regăsește în anumite județe în care oferta altor furnizori de servicii medicale în asistența medicală primară este foarte redusă”, se arată într-un comunicat al celor două federații.

Facebook Comments

ȘTIRI