Ambulanțierii au solicitat elicopterul SMURD pentru un octogenar din Fălticeni care suferise un infarctLocal

Ambulanțierii au solicitat elicopterul SMURD pentru un octogenar din Fălticeni care suferise un infarct

       Accesări: 5589

A trecut pe lângă moarte. Un pensionar din municipiul Fălticeni este acum în afara oricărui pericol după ce inima i-a făcut probleme. Bărbatul, în vârstă de 88 de ani, se afla acasă atunci când i s-a făcut rău. S-a întâmplat sâmbătă, la orele dimineții.

Spre norocul acestuia, un nepot care se afla în preajmă a solicitat sprijin, apelând la numărul unic 112.

Un echipaj al Ambulanței Fălticeni s-a deplasat de urgență la domiciliul bătrânului și i-a acordat primele îngrijiri. La scurt timp l-au transportat la Spitalul Municipal Fălticeni.

Preluat de medicul de gardă din CPU (Compartiment Primiri Urgențe), pacientul tocmai aflase că trecuse printr-un eveniment cardiovascular. Bărbatul de 88 de ani făcuse un infarct miocardic.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe durata cât doctorii i-au ținut sub control activitatea inimii, bărbatul era conștient și cooperant.

Medicii fălticeneni au solicitat transferul la Spitalul Județean Suceava, însă la Secția Cardiologie nu mai erau paturi libere.

Prin intermediul sistemului de telemetrie medicală, echipajul Ambulanței Fălticeni a solicitat transportul bătrânului cu un elicopter la Iași. Dată fiind starea precară de sănătate, a fost necesar transportul pe calea aerului.

Până la sosirea aparatului de zbor, medicii spitalului și, mai apoi, asistentul de pe ambulanță, l-au monitorizat și tratat pe pacient.

Elicopterul a aterizat în jurul orei 12 pe fostul stadionul Chimia, unde ambulanțierii l-au transferat pe pacient.

Bătrânul se afla în bradicardie (bătăi de inimă încetinite). Medicul SMURD i-a acordat ajutor de specialitate cu manevre și aparatură specifică unei astfel de situații, reușind să-i ridice pulsul până la normal.

După aproximativ 60 de minute de la începutul intervenției, echipajul și-a început deplasarea cu elicopterul.

Surse medicale au spus că la sosirea pacientului la unitatea sanitară Iași, starea octogenarului din Fălticeni era stabilă. Bătrânul este internat la Institutul Național Parhon.

ȘTIRI