Medalii de aur și argint pentru elevul fălticenean Dimitrie Cielecki la un Concurs Național de Astronomie și AstrofizicăLocal

Medalii de aur și argint pentru elevul fălticenean Dimitrie Cielecki la un Concurs Național de Astronomie și Astrofizică

       Accesări: 2653

Două noi medalii de aur și argint au ajuns la Fălticeni. Ambele au fost câștigate de elevul Dimitrie Cielecki care și-a adjudecat locurile I și II la Concursul Național de Astronomie și Astrofizică ”Marin Dacian Bica”, găzduit luna trecută de localitatea suceveană Voroneț. Reprezentantul Colegiului Național ”Nicu Gane” s-a dovedit cel mai bun elev la secțiunea fizică, clasa a XI-a, reușind locul I.

Având cea mai mare medie din competiție, 24,75 puncte din 30 posibile, organizatorii i-au acordat și medalia de aur.

Fălticeneanul s-a clasat al doilea la concursul de astronomie și astrofizică, secțiunea seniori avansați, unde i-a revenit și medalia de argint. Dimitrie Cielecki are la activ alte patru medalii, una de argint obținută anul trecut la aceeași competiție și alte 3 medalii de bronz acordate la olimpiadele naționale.

Un rezultat excelent au bifat și elevii claselor gimnaziale de la Colegiile ”Mihai Băcescu” și ”Nicu Gane” care s-au întors acasă cu premiul I.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concursul s-a desfășurat în cadrul unei tabere naționale de studiu, unde au participat 300 de elevi din 20 de județe, care învață în ciclul primar, gimnazial și preuniversitar, printre aceștia olimpici naționali și internaționali.

Îndrumătorii elevului Dimitrie Cielecki sunt profesorii doctor Marcel Ciuruș și Petru Crăciun.

”Am avut parte de o competiție solicitantă în urma căreia mi-am putut verifica toate cunoștințele acumulate în urma unei săptămâni de pregătire în tabară națională de la Voroneț.”, ne-a declarat Dimitrie Cielecki. ”Am concurat cu elevi olimpici naționali din toată țara. La fizică am obținut un punctaj foarte bun deși au fost subiecte dintr-o tematică foarte variată.”

Juriul a fost alcătuit din profesori de la colegii și universități de profil, subiectele având un graf de dificultate sporit. Programul

Concursul Național de Astronomie și Astrofizică ”Marin Dacian Bica” s-a desfășurat pe două probe, cea teoretică și una destinată referatelor științifice și proiectelor.

Profesorul doctor Petru Crăciun afirma la finalul competiției că participanții de la Voroneț s-au simțit împliniți, tabară de studiu reușind să îmbine activitățile recreative cu munca intelectuală în vederea pregătirii viitoarelor concursuri, olimpiade naționale și internaționale.

ȘTIRI