Medalie de bronz pentru sportivul rădășenean Ciprian Tudosă în finala Campionatului European de CanotajSport

Medalie de bronz pentru sportivul rădășenean Ciprian Tudosă în finala Campionatului European de Canotaj

       Accesări: 646

Participare încununată de succes. Sportivul Ciprian Tudosă și-a adăugat în palmares o nouă medalie, cu ocazia participării la Campionatul European de Canotaj ce se desfășoară în Scoția. Calificat împreună cu Marius Cozmiuc în finala probei la dublu rame, cei doi au reușit să aducă României medalia de bronz.

Lotul național participă la cinci probe, la trei dintre acestea fiind prezenți alți trei canotori suceveni, toți pregătiți în trecut la Fălticeni.

Echipajul Tudosă – Cozmiuc a fost devansat de croați, care au încheiat pe primul loc, și de francezi, ocupanții locului secund.

„Am avut o zi frumoasă, încununată cu această medalie de bronz, mult așteptată! A fost o cursă foarte, foarte apropiată și, desigur, foarte dificilă.”, a declarat Ciprian Tudosă pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Condițiile nu au fost tocmai cele mai bune, deoarece au fost valuri și vânt. Am reușit să trecem cu bine peste toate.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cursa pentru medalia de aur a fost foarte strânsă, iar condițiile nu au fost dintre cele mai prielnice. Valurile și vântul au pus la încercare forța și rezistența canotorilor competitori.

Pentru rădășeneanul Ciprian Tudosă aceasta este cea de a doua medalie obținută la Campionatul European de Canotaj. Anul trecut el și-a adjudecat argintul în proba de 4 rame.

Sportivul de 21 de ani are la activ alte trei medalii, aur, argint și bronz, pe care le-a câștigat în trei ani consecutivi, 2013, 2014 și 2015, la Campionatul European de Canotaj juniori. La acestea se adaugă un portofoliu de peste 30 de medalii obținute la Campionatul Național.

Rezultatele obținute i-au asigurat un loc binemeritat în lotul național, începând din anul 2012, cu o prima participare la campionatul balcanic, iar din 2016 face parte din lotul olimpic de seniori.

Pentru performanțele sale în canotaj, Ciprian Tudosă a fost răsplătit la vârsta de 18 ani, de către autoritățile locale, cu titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Rădășeni, fiind cel mai tânăr localnic ce a primit distincția amintită.

 

ȘTIRI