Medalie de bronz pentru fălticeneanca Lorena Davidel la Olimpiada Internațională de Geografie desfășurată la MoscovaActualitate

Medalie de bronz pentru fălticeneanca Lorena Davidel la Olimpiada Internațională de Geografie desfășurată la Moscova

       Accesări: 140

EXCLUSIV!

A urcat pe podiumul competiției! Fălticeneanca Lorena Davidel a reușit sa obțină medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie care s-a încheiat astăzi la Moscova. Premierea avut loc astăzi, 17 august, la ora 15.00 (ora României), absolventa Colegiului Național „Nicu Gane” reușind să-și adjudece una din medaliile întrecerii pe națiuni desfășurate în capitala Rusiei.

Din echipa țării noastre mai fac parte alți trei elevi din județele Constanța, Hunedoara și Iași.

Lorena Davidel se află la prima ei participare la o competiție de talie internațională. Anul acesta ea a mai primit premiul special la Olimpiada Națională de Geografie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Profesorul doctor Marcel Porof consideră că performanța obținută răsplătește pregătirea și efortul depus de eleva din Fălticeni timp de un an de zile. Rezultatul pronosticat de acesta s-a adeverit: Lorena Davidel se întoarce acasă cu o medalie.

„Este un rezultat foarte bun. Avem medalia de bronz! Fiecare participant la olimpiadă își dorește o medalie.”, ne-a declarat profesorul Porof. „Lorena are un parcurs fantastic având în vedere că se pregătește la geografie doar de un an de zile. Competiția nu a fost deloc ușoară ținând cont de faptul că s-au făcut unele schimbări la nivelul Olimpiadei Internaționale”.

Lorena Davidel a fost descoperită și îndrumată de profesorul Marcel Porof. În primă vara acestui an a fost selecționată în lotul național, și s-a pregătit la Iași pentru competiția care i-a adus bronzul.

Tânăra de 18 ani continuă șirul rezultatelor de excepție bifate în ultimii 5 ani de elevii Colegiului Național „Nicu Gane” la olimpiadele între diferite state. Medalia de bronz este prima după doi ani obținută pe aceeași disciplină de un reprezentant al unității de învățământ fălticenene.

Lotul României a plecat de la Olimpiada Internațională de Geografie cu o medalie de aur, două de argint și una de bronz.

Competiția s-a bucurat de participarea unui număr de peste 150 de elevi din 42 de țări ale lumii.

Potrivit profesoarei Steluța Dan, Inspector General MECS (disciplina Geografie), grație medaliilor câștigate România ocupă locul I pe națiuni.

ȘTIRI